De trei ori aur pentru România la Campionatele Europene de canotaj

Româncele au câștigat proba-regină a Europenelor de canotaj de la Racice, în Cehia. Foto: Detlev Seyb / MyRowingPhoto.com
Româncele au câștigat proba-regină a Europenelor de canotaj de la Racice, în Cehia. Foto: Detlev Seyb / MyRowingPhoto.com

România a obținut trei medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de canotaj din Cehia.

Doar canotorii români și cei din Italia au reușit să câștige câte trei medalii de aur la competiția găzduită de satul Racice.

Echipajul feminin de 8+1, format din Ioana Vrânceanu, Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tilvescu, Mădălina Bereş, Iuliana Popa, Adelina Bogus, Laura Oprea şi Daniela Druncea, a încehiat participarea României la Europenele de canotaj 2017 cu un succes splendid.

Româncele au trecut linia de sosire cu două secunde înaintea Olandei, respectiv șase secunde față de barca Rusiei, care a cucerit bronzul.

Canotoarele tricolore s-au mai impus și în probele de patru rame (Cristina Popescu, Alina Elena Pop, Beatrice Parfenie și Georgiana Parașcanu) și dublu rame (Mădălina Bereș și Laura Oprea). Băieții au cucerit și ei o medalie în Cehia, în proba de patru rame, prin Cristian Ivașcu, Vlad Dragoș Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă.

România a avut la Campionatele Europene cel mai numeros lot din ultimii 12 ani, cu zece echipaje și 39 de sportivi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.