De râsul lupilor. Explicația proprietarului lupului care se plimba prin parcul din Craiova

FOTO: Sonja Pauen/Flickr
FOTO: Sonja Pauen/Flickr

Proprietarul lupului care a fost suprins alergând pe aleile din Parcul Romanescu din Craiova a mers la Poliție. Iar întreaga poveste s-a schimbat total. De fapt, potrivit polițiștilor, citați de Jurnalul Olteniei, lupul nu e lup.

Astăzi, poliţiştii Secţiei 2 au fost contactaţi de reprezentaţii RADPFL care i-au informat că la grădina Zoo s-a prezentat o femeie de 21 de ani, din Craiova care susţine că animalul depistat în cursul zilei de ieri în Parcul „N. Romanescu” este, de fapt, un câine care îi aparţine, totodată solicitând restituirea animalului”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Mai mult, tânăra a făcut dovada deținerii animalului, care, de altfel, este și microcipat și luat în evidențe. Și nu este în niciun caz vorba de un animal sălbatic, ci de un câine din rasa „lup cehoslovac”.

„Craioveanca a prezentat carnetul de sănătate al câinelui şi documentul de identificare emis de un Cabinet Veterinar din Craiova, acesta făcând parte dintr-o rasă care nu este agresivă, un câine lup cehoslovac, în vârstă de 1 an şi jumătate, şi care de asemenea avea implantat cip, fiind înregistrat şi luat în evidențe.

Din declaraţiile femeii reiese că animalul a fugit dintr-o curte din satul Secui şi s-a deplasat în zona Parcului „N. Romanescu”, fiind familiarizat cu locaţia respectivă întrucât pe parcursul unei perioade de aproximativ 9 luni a fost dresat aici. Câinele a fost luat din parc de către proprietari”, au mai transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Lupul Cehoslovac este un mix între lupul carpatin și ciobănescu german. A fost creat în 1955, într-un experiment al inginerului Karel Jartl, care a dorit să integreze calitățile folositoarele ale lupului cu cele ale câinelui. Dezvoltarea rasei a fost începută zece ani mai târziu.

Este un câine de talie mare, care are o înălțime de cel puțin 60 de centimetri și cântărește peste 20 de kilograme. Despre acest câine, folosit la paza granițelor Cehoslovaciei, se spune că este obedient, ascultător și foarte inteligent. De asemenea, este caracterizat ca fiind afectuos cu familia și cei mici.

FOTO: Sonja Pauen/Flickr

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.