Explicație. De ce sunt puse nituri la blugi

Poate ați observat că toate perechile de blugi, dar și alți pantaloni, care copiază modelul, dar sunt făcuți din alte materiale, au nituri. Sunt puse în zona buzunarelor.

Explicația apariției acestor nituri se regăsește în istoria acestor pantaloni atât de populari în întreaga lume. Levi Strauss, un evreu orginar din Germania, se mută la vârsta de 18 ani, în Statele Unite.

În 1853, la vârsta de 22 ani, intră în afaceri, ajutat de frații săi și se ocupă, printre altele, de vânzarea de haine. Levi Strauss trece și la producție de haine și este cel care a produs prima pereche de blugi.

Au devenit populari printre muncitori la începutul anilor 1870, însă erau mulți clienți care se plângeau că pantalonii se rup la buzunare, fiind cele mai expuse zone.

Așa a apărut alături de Strauss, Jacob Davis, cel care a dat forma finală a blugilor. Acesta i-a scris lui Levi Strauss și i-a spus că are o idee cum să-i facă mai trainici. Era vorba despre de niște nituri din cupru care se puneau în îmbinările de la buzunare. Acestea susțineau cusătura, iar pantalonii nu se mai descuseau și nici nu se mai destrămau.

Strauss a acceptat colborarea, iar blugii au devenit în 1873 cu adevărat cei mai apreciați pantaloni de către muncitori. Vorbim de echipament de lucru, pentru că blugii au fost gândiți ca salopete la început.

https://greatnews.ro/castel-superb-din-1560-reabilitat/