De ce cultivă soldații italieni marijuana?

Armata italiană are o misiune interesantă în acest an: își propune să ajungă la o producție de o sută de kilograme de canabis.

Într-un laborator secret din Florența, sute de plante de marijuana sunt crescute de soldați italieni. Scopul este aprovizionarea cu marijuana a peninsulei, care până acum depinde de importurile din Olanda.

Generalul Giacondo Santoni conduce operațiunile farmaceutice ale armatei în Florența.

”Ne-am propus să aprovizionăm farmaciile din Italia cu 100 de kilograme până la sfârșitul anului. Asta înseamnă de două ori mai mult decât importăm acum din Olanda”, a spus el pentru Euronews.

Italia a legalizat folosirea marijuanei în scopuri medicinale în 2007, iar pacienții care suferă de cancer, scleroză sau dureri cronice pot folosi cumpăra planta din farmacii.

”Cererea a crescut enorm în ultimul an, iar asta a dus la apariția a doua probleme: nu este suficient canabis pentru toată lumea și doctorii refuză în multe cazuri să elibereze o rețetă pentru marijuana”, a precizat și farmacistul Marco Ternelli.

Mulți dintre pacienți suferă de dureri cronice.

”Am încercat toate pastilele din lume. Nimic nu funcționa și eram ca un zombie”, spune Daniela Frosolini, care suferă de dureri ale sinusurilor.

”Aveam halucinații de la calmantele din farmacii. Când am început să folosesc canabis, durerea aproape că a dispărut. Singura problemă este costul ridicat”, a adăugat ea.

O sticluță de 25 de mililitri de ulei de canabis importat costă 400 de euro.

Prin ultima lor misiune, soldații italieni încearcă să reducă atât durerile compatrioților, dar și costurile acestora.

Dacă vi s-a părut util acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: