De ce ar fi explodat în aer motorul unui avion Southwest Airlines. Un pasager a murit

FOTO: NTSB_Newsroom/Twitter
FOTO: NTSB_Newsroom/Twitter

O femeie a murit după ce motorul unui avion Southwest Airlines, în care se afla, a explodat în timpul zborului, iar bucățile desprinse au spart un geam al aeronavei. Potrivit BBC News, femeia a ieșit pe jumătate în afara avionului, iar pasagerii au reușit să o tragă înapoi.

Pasagera care a decedat, Jennifer Riordan, era mamă a doi copii și vicepreședintele băncii Wells Fargo din Albuquerque, New Mexico.

Zborul 1380 al companiei Southwest Airlines a aterizat de urgență în Philadelphia. S-au făcut publice și conversațiile dintre piloți și turnul de control. La un moment dat se aude cum piloții spun că lipsește o parte din avion. Apoi le comunică celor din turnul de control că „e o gaură în avion și un pasager a fost tras afară”.

Avionul, un Boeing 737-700, zbura de pe aeroporul La Guardia din New York spre Dallas, în Texas, iar la bord se aflau 143 de pasageri și cinci membri ai echipajului. Aeronava avea 18 ani vechime și a fost achiziționată de nouă de compania aeriană.

Motorul avariat va fi transportat pentru o analiză în detaliu la specialiștii americani de la National Transportation Safety Board. Însă, la o primă evaluare a investigatorilor, s-a descoperit că o pală metalică a motorului era complet ruptă, iar metalul din interior prezenta grave semne de uzură.

Specialiștii spun că era doar o chestiune de timp până când se întâmpla un accident. Unul dintre conducătorii anchetei, Robert Sumwalt, a declarat că a 13-a elice din cele 24 de titanium s-a rupt brusc, în timpul zborului.

Însă investigatorii trebuie să răspundă acum de ce bucățile desprinse din motor au fost propulsate prin partea din față a acestuia, găurind hubloul și fuzelajul avionului, și nu s-au dispersat în spate, așa cum a fost proiectat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.