Statul român, obligat să despăgubească un şofer care a lovit un câine pe autostradă

marius pop câine lovit autostradă
Foto: Marius Pop / adevarul.ro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost obligată să îi achite unui şofer daune morale şi materiale, după ce acesta a lovit un câine pe autostrada Arad-Timișoara, relatează „Adevărul”.

Timișoreanul Marius Pop a demonstrat în instanță că plasa de protecţie a autostrăzii Arad – Timişoara era ruptă în mai multe locuri, ceea ce a permis intrarea câinelui pe autostradă.

Incidentul s-a petrecut în august 2014, când Marius Pop (32 de ani), un programator din Timişoara, se întorcea din concediu împreună cu soţia şi copilul de un an. Bărbatul circula pe autostrada Arad – Timişoara şi mai avea câţiva kilometri până acasă, când a lovit în plin un câine ciobănesc ajuns pe autostradă.

„Aveam vreo 110 – 120 km/h. Am intrat pe banda a doua, în depăşirea unui TIR, când mi-a ieşit în faţă un câine ciobănesc de talie mare, venit de pe axul drumului. Dacă viram stânga, intram în parapet, dacă viram dreapta intram sub TIR. L-am lovit în plin, iar în momentul acela am rămas fără lumini, iar motorul s-a oprit”, a povestit Pop pentru sursa citată.

Maşina s-a oprit la aproximativ 200 de metri de locul impactului. Un alt şofer a pierdut controlul mașinii şi a intrat în parapet din cauza cadavrului câinelui.

După incident, Marius Pop a decis să ceară statului daune morale și materiale. A dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (fostul CNADNR) și, deși a pierdut în primă instanță, a făcut apel, iar Tribunalul Timiș i-a dat câștig de cauză.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să îi plătească acum timișoreanului 14.000 de lei pentru reparaţiile maşinii şi 10.000 de lei daune morale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.