Dan Mihalache, „mâna dreaptă” a președintelui Iohannis, a adomit la o vizită în Serbia. „E o manipulare ordinară!”

Dan Mihalache pare să fi adormit la masa de lucru. Foto: click.ro

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, pare să fi adormit profund la o întâlnire de lucru efectuată de Klaus Iohannis în Serbia. Vizita a avut loc la jumătatea lunii iulie 2015, însă imaginile au ajuns abia acum în presă.

Vizita de la vecinii sârbi este singura ieșire oficială a lui Klaus Iohannis în care nu a fost însoțit de presă. După ieșirea din sală a președinților României și Serbiei, Dan Mihalache ar fi profitat de „pauză” pentru a dormi. Un membru al delegației sârbe, amuzat sau indignat de comportamentul colegului său de ședință, a ales să îl fotografieze pe Mihalache. Click, publicația din România care a prezentat în premieră imaginile cu Dan Mihalache, citează surse din delegația sârbă.

Dan Mihalache neagă însă totul într-o declarație pentru stiripesurse.ro, unde susține că imaginea este un trucaj, o „manipulare ordinară”. „E vorba despre un moment în care delegaţia română astepta terminarea convorbirilor tete-a-tete dintre preşedintii Nikolic si Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de de o oră. De altfel cine se uită la poza vede foarte clar că fiecare membru al delegaţiei îşi vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alţii citeau documente. Mi-aş fi dorit eu să aţipesc, dar nu am această capacitate din păcate. Nu cred că partea sârbă se pretează la asemenea gesturi, mai degrabă e vorba de un binevoitor român”, a reacționat Dan Mihalache.

Cine este Dan Mihalache

Sorin Dan Mihalache  fost mai întâi membru  PSD, fiind, între 2001 şi 2004 consilier al premierului , Adrian Năstase. Între 2004 şi 2008 a fost deputat PSD de Maramureş. Iar după ce în acel an a pierdut alegerile şi, ar fi fost marginalizat de preşedintele PSD de atunci Mircea Geoană, a trecut la PNL.

În 2009, Dan Mihalache a fost director de comunicare şi strategie în campania electorală prezidenţială a lui Crin Antonescu, iar din 2010 a devenit consilierul liderului PNL. Ulterior, Dan Mihalache a ocupat mai multe funcţii secundare în guvern, printre care şi pe cea de secretar general adjunct al Guvernului României.

După ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014, Dan Mihalache a fost numit şeful Cancelariei Prezidenţiale, în ciuda opoziţiei societăţii civile.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.