Dacian Cioloş despre candidatura la alegerile prezidențiale: „Nu cred că ar trebui să ne concurăm”

dacian cioloș
Foto: Facebook

Dacian Cioloș, fostul premier al României, nu va candida împotriva lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale de anul viitor, a anunțat el vineri seară, în timpul emisiunii „24/7” de la Digi24.

Întrebat dacă va candida împotriva lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019, Dacian Cioloș a răspuns că „Nu”.

„Nu! Nu! În condițiile de față, nu cred că ar trebui să ne concurăm unul pe celălalt, ci să găsim modalitatea, împreună, și cu el, și cu celelalte forțe politice, să găsim modalitatea cea mai bună pentru a câștiga alegerile prezidențiale”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: „PSD nu are ce căuta la conducerea României”

„Un lucru e clar: Mișcarea România Împreună va acționa în așa fel încât la Președinția României să nu ajungă PSD. Și oricum, PSD, așa cum se comportă în momentul de față, nu cred că are ce căuta la conducerea României sau oricum, ar fi dăunător pentru România lucrul acesta”, a mai spus Dacian Cioloș.

Fostul premier a afirmat că partidul politic Mișcarea România Împreună este încă în etapa de organizare.

Dacian Cioloș a fondat Mișcarea România Împreună la data de 30 martie 2018. Formațiunea politică s-a desprins din Platforma Romania 100, o mișcare cetățenească fondată de Dacian Cioloș, în care s-au înscris la acea dată (mai 2017) peste 20.000 de români în 24 de ore de la lansare.

Potrivit fondatorilor mișcării, noul partid politic își dorește să schimbe modul de a face politică în România, astfel încât ea să îi servească pe cetățeni.

„Politica, în forma ei actuală, nu mai face altceva decât să ne consume inutil energia și potențialul nostru ca oameni și ca țară. Ceea ce vă propunem este să ne asumăm cu toții să facem mai mult pentru noi și pentru țară, fără să mai așteptăm de la politicienii actuali ceea ce ei nu pot și nu știu”, se arată pe siteul formațiunii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.