Dacia prinde viteză în lume

FOTO: Dacia
FOTO: Dacia

Dacia a vândut anul trecut, la nivel global, peste 580 de mii de autovehicule, în creștere cu 6% față de 2015. Este un nou record pentru Dacia, care în 2014 a reușit să treacă de 500.000 de mașini vândute.

Anul trecut, Dacia a ajuns la o cotă de piață de 2,8% în Uniunea Europeană, înmatriculările totale fiind de 413.523 de automobile, o creștere de 9,6%. Cea mai importantă piață internațională pentru Dacia a fost Franța.

Potrivit datelor autorităților, în România s-au înmatriculat peste 27.000 de automobile Dacia, cu 2,82% mai multe decât în 2015.

Noile modele Sandero și Logan, de la Dacia, au fost prezentate oficial la salonul auto de la Paris, care a avut loc în toamna anului trecut. Acestea au câteva schimbări estetice. Printre cele mai importante modificări, sunt la stopuri, care vor fi formate din patru pătrate LED.

De asemenea, în partea din față a fost redesenată grila, iar luminile LED sunt în lateralul exterior al blocurilor optice. La interior, volanul are patru spițe, iar claxonul s-a mutat pe volan.

Logan și Sandero au printre opțiuni și cameră pentru marșarier și asistență la pornirea în rampă. Modul de 1.2 cu 75 de cai putere va fi înlocuit, va avea trei cilindri, 1.0 SCe și același număr de cai putere.

În ceea ce privește Dacia Duster, noul model este dotat cu o cutie automată de ultimă generație, dezvoltată de Grupul Renault-Nissan.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.