Da, se poate! 3 prăjituri care pot fi preparate la cuptorul cu microunde

Un cuptor cu microunde bun vă poate ajuta să preparați într-un timp relativ scurt o mulțime de prăjituri.

În primul rând, trebuie spus că, pentru a prepara prăjituri adevărate la microunde, aveți mare nevoie de un cuptor ceva mai puternic, iar recomandarea noastră este să vă luați unul de 700 – 800W. Alegeți un producător de electrocasnice de calitate și de încredere și cumpărați un cuptor cum sunt cele de AICI.

Pentru prima rețetă, avem nevoie de:

– o cutie de compot de ananas (de preferat rondele);
– 3 ouă;
– 170 g zahăr pentru caramelizat;
– 80 g făină;
– 35 g unt topit;
– 1 linguriță de praf de copt;
– 250 ml frișcă lichidă.

Apa se amestecă cu 100 g de zahăr și se pune într-un vas de yena, de preferat rotund. Setăm cuptorul cu microunde la 700W și lăsăm la caramelizat timp de aproximativ trei minute și jumătate.

Ouăle întregi se bat cu mixerul – pentru o listă completă de electro

Foto: savalaura.blogspot.com
Foto: savalaura.blogspot.com

casnice utile în bucătărie, consultați acest link -, împreună cu zahărul rămas (circa 70g). Turnăm apoi în amestec untul topit și făina amestecată cu praful de copt. Desfacem conserva de ananas și alegem 4 rondele cât mai întregi. Acestea se pun peste caramel și se toarnă blatul preparat anterior. Prăjitura trebuie să stea la microunde, tot la 700W, circa 7-8 minute.

Se lasă la răcit măcar un sfert de oră, după care se răstoarnă pe platou. Când servim prăjitura, se pune deasupra puțină frișcă.

A doua rețetă propusă de noi este una de chec. Este o rețetă ușoară, pentru care avem nevoie de:

– 2 ouă;
– 8 linguri de făină;chec
– 8 linguri de zahăr;
– 2 linguri de cacao neagră;
– 1 linguriță de praf de copt;
– 6 linguri de lapte;
– 6 linguri de ulei;
– 1 lingură de miez de nucă;
– 1/2 lingură de migdale;
– esență de rom.

De la început trebuie spus că puteți adăuga stafide sau alte fructe uscate ori fulgi de ciocolată, în funcție de plăcerile celor pentru care pregătiți această supriză dulce.

Făina și praful de copt se amestecă, apoi se adaugă toate ingredientele și se mixează bine. În cazul în care considerați că ați obținut o compoziție prea vâscoasă, se poate adăuga puțintel lapte.

Compoziția se toană fie într-un vas de yena sau în tăvi ceramice. Puteți pune compoziția și în căni sau hârtii de copt de genul celor folosite la brioșe. Puteți folosi și forme de silicon unse cu ulei și tapetate cu făină, pentru a da checului o formă specială (fluture, floare sau orice altceva).

Se ține la microunde, la 800W, vreo 4 minute, apoi se scoate pe un platou. Se poate glazura cu caramel.

Cea de-a treia propunere este și cea mai rapidă rețetă dintre cele propuse de noi în acest articol. Pentru a prepara ciocolată de casă la microunde avem nevoie de:

– 420 ml de lapte condensat;cioco
– 360 g de ciocolată amăruie;
– o cană de chocolate chip (sfere de ciocolată);
– jumătate de cană de nuci, tăiate mărunt, nu măcinate;
– o lingură și jumătate de esență de vanilie;
– o linguriță de sare.

Se topește ciocolata amăruie în cuptorul cu microunde. Totul durează câteva zeci de secunde. Trebuie doar să o topim, nu să o ardem. Se adaugă laptele încălzit în prealabil și restul ingredientelor. Se amestecă totul bine și se întinde ciocolata pe hârtie cerată. Se ține la frigider timp de 3 ore.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.