Cutremur de 8,1 în Mexic. Care a fost cel mai devastator seism din istoria Americilor

FOTO: Raul Morales/Pixabay.com
FOTO: Raul Morales/Pixabay.com

Un cutremur foarte puternic a zguduit capitala Mexicului. În urma seismului de 8,1 grade pe scara Richter au fost anunțați cel puțin cinci morți.

Clădirile din capitala Mexicului s-au clătinat puternic în timpul seismului, iar sute de oameni au ieșit pe străzi în pijamale imediat după seism.

Președintele Mexicului a afirmat, într-o declarație televizată, că sunt așteptate noi replici ale seismului, iar una dintre ele ar putea să aibă peste 7 grade.

Potrivit președintelui țării, 1,5 milioane de locuitori din partea de sud au rămas fără curent electric. Probleme continuă, pentru că până acum au fost înregistrate peste 60 de replici, dintre care 11 au avut magnitudini peste 4 grade pe scara Richter.

De asemenea, a fost detectat și un tsunami. Valurile vor avea la țărm 2 – 3 metri.

Este cel mai puternic cutremur produs în ultimii 32 de ani, după seismul care a zguduit Mexicul în 1985. Cutremurul de pământ din 1985 din Mexic a fost cel mai devastator cutremur de pământ din istoria Americilor, provocând moartea a 9.000 de oameni și lăsând în urmă zeci de mii de răniți și pagube de ordinul miliardelor de pesos.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.