Cutremur în România, cel mai mare din acest an. L-ați simțit?

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade s-a produs astăzi, la ora 12.24, în județul Vrancea, la o adâncime de 139 de km, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.

Inițial, Institutul pentru Fizica Pământului a anunțat o magnitudine de 4,6 grade, iar ulterior aceasta a fost rectificată la 4,4 grade. După un timp însă, magnitudinea a fost schimbată din nou, iar INFP a anunțat că seismul a avut 4,6 grade, cât fusese anunțat și prima dată.

Din mărturiile internauților rezultă că seismul a fost simțit în special în Muntenia, în Moldova și în Oltenia.

Cutremurul este cel mai mare de după cel din 2 august 2017, din județul Buzău, care a avut 4,9 grade.

Seismul s-a simțit în București, Pitești, Bârlad, Buzău, Slatina, Câmpina, Iași, Galați, Târgoviște, Titu, Slănic (Prahova), Brașov.

„A fost ca un hop. etaj 9 Universitate”, a scris o utilizatoare pe grupul de Facebook „Cutremur în România”.

„Am simțit în Pitești”, a spus Anca Valentina pe același grup de socializare.

Iată alte mărturii ale celor care au simțit cutremurul:

„Am simtit și în Slatina. Culmea, când am simțit unda, tocmai citeam notificările de pe Twitter. Au ajuns înainte cu 1 sec”

„București, Obor: s-a simțit vag, dar au trosnit mobilele și tâmplăria de la geamuri”

„Buzău, et. 1, s-a simțit binișor… vreo două secunde”.

„Bănuiesc că a fost pe direcția Ploiești București mai mult. La Iași foarte puțin, am crezut că a mișcat cineva biroul”.

„Eu stau la 7, așa că a părut foarte lung. S-a mișcat și lustra și toate florile. Ambele pisici s-au ridicat brusc în picioare și au ciulit urechile. Sincer am zis 5”.

„Primit alerta și pe Telegram și pe Twitter. Au funcționat ambele aplicații cum trebuie și cea care este pe site-ul infp și cea de la earthbot. Am primit cu 10 secunde înainte. Nu am simțit nimic – clădire birouri P-ta Victoriei. Alti colegi spun ca au simtit”.

„Eu am simțit la București cutremurul ca o scurtă zdruncinătură și a trosnit scurt un geam”.

„S-a mișcat o frunză la orhidee și a sărit pisica din pat… altfel nu mă gândeam”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.