Numele pe care 2 părinți vor să i-l pună copilului lor. Refuzați...

Numele pe care 2 părinți vor să i-l pună copilului lor. Refuzați de autorități, dau statul în judecată

  by -
  Distribuie articolul pe:
  copil
  Foto: Stevan Sheets (Flickr)

  Doi părinți din Statele Unite au decis să dea în judecată statul Georgia deoarece autoritățile nu le permit să îi pună copilului lor numele „Allah”, relatează publicația britanică „The Telegraph”.

  Părinții sunt susținuți în demersul lor de o organizație pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești.

  Elizabeth Handy și Bilal Walk au vrut să îi pună fetiței lor numele  ZalyKha Graceful Lorraina Allah, însă autoritățile s-au opus.

  Părinții au declarat că vor să îi pună numele „Allah” deoarece este „nobil”. Mai mult, ei spun că din cauza refuzului autorităților nu au putut să obțină un certificat de naștere și un cod numeric personal pentru copilul lor, necesar pentru a avea acces la beneficiile sociale și de sănătate.

  „Este pur și simplu nedrept și o violare a drepturilor noastre”, a declarat Walk.

  Andrea Young, director executiv al Uniunii Americane pentru Libertățile Civile, a declarat că decizia statului Georgia reprezintă o încălcare a primului și a celui de-al 14-lea Amendament din Constituția Statelor Unite.

  „Părinții sunt cei care decid numele copilului. Nu statul. Este un caz ușor (de câștigat – n.r.)”, a declarat și Michael Baumrind, un alt avocat care reprezintă familia în instanță.

  allah nume georgia
  Foto: ACLU

  0 comentarii

  Raspunde