Cum va fi vremea în vara aceasta

Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Meteorologii anunță că vom avea parte de un sfârșit de primăvară cu multe ploi în unele regiuni. Apoi ar putea veni o perioadă secetoasă.

Dacă până în iunie temperaturile se vor menține în limita celor normale pentru această perioadă, în iulie și august e posibil să fie mai cald decât este normal, mai ales în regiunile sudice, sud-estice și local în vest. Ploile vor fi mai frecvente și mai consistente mai ales în vest, centrul și nordul țării până spre mijlocul verii.

În aprilie, specialiștii ANM estimează temperaturi medii de până la 12 grade Celsius în Banat, Oltenia și Muntenia și de până la 11 grade Celsius în Crișana, Maramureș, Transilvania, Dobrogea și Moldova. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vest, centrul și nordul țării și apropiate de normal în rest.

În luna mai sunt așteptate temperaturi medii ridicate, de până la 18 grade Celsius, în Banat, Oltenia și Muntenia. Cantitățile de precipitații se vor încadra în normele climatologice doar în sud și sud-est și excedentare în restul țării.

În iunie, temperaturile medii vor fi cuprinse între 15 și 19 grade Celsius în Transilvania. În Oltenia și Muntenia termometrele vor arăta până la 22 de grade Celsius. Precipitațiile vor fi aproapiate de media climatologică în nordul și centrul țării și vor avea o tendință spre deficit în celelalte regiuni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.