Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Pentru ziua de Florii, vremea se anunță predominant frumoasă la nivelul întregii țări, cu temperaturi ce vor atinge 19 grade Celsius.

„Pentru duminică, de Florii, se anunță o vreme predominant frumoasă, iar temperatura aerului va continua să crească până la valori normale pentru această dată.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în partea estică și de sud-est, unde vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 19 grade, iar cele minime între -2 și 8 grade Celsius.

Noaptea, pe arii restrânse, va fi brumă, iar în zonele joase ceață. La munte, atât sâmbătă, cât și duminică se cor semnala precipitații mixte, însă la altitudini înalte, de peste 1.800 de metri”, a precizat meteorologul de serviciu al ANM, citat de Digi24.ro.

În ceea ce privește Capitala, de Florii, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil și vând slab până la moderat. Maxima diurnă va urca până în jurul valorii de 16 grade Celsius, iar minima va fi cuprinsă între 2 și 4 grade, mai scăzută în zona pre-orășenească.

Pe regiuni, pe parcursul întregii zile, se vor înregistra în Muntenia — între 12 și 18 grade, Transilvania (10-17 grade), Moldova (13-17 grade), Banat (14-18 grade), Crișana (13-16 grade), Maramureș (14-18 grade), Oltenia (15-20 grade) și Dobrogea (12-14 grade).

În ceea ce privește sărbătorile pascale, se așteaptă ca vremea să fie în general frumoasă în majoritatea țării, cu posibilitate de precipitații izolate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.