Cum te poți muta rapid în casă nouă

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Două luni este perioada optimă pentru pregătirea unei mutări, mai ales dacă ne referim nu la chiriași, ci la proaspeții proprietari. Din diferite motive, nu există întotdeauna timp pentru astfel de planificări ca la carte și atunci trebuie să știi ce să iei în calcul pentru o mutare rapidă și fără bătăi de cap.

Problemele apar atunci când lucrările la noua casă nu sunt încheiate în întregime și totuși nu mai poți amâna mutarea, sau atunci când îți dai seama că întreaga operațiune atrage cheltuieli pe care nu le-ai luat în considerare. Alte impedimente pot fi legate de momentul ales, care poate coincide, de exemplu, cu perioada sărbătorilor de iarnă, când multe dintre serviciile de care vei avea nevoie (curierat, instalarea televiziunii prin cablu, reparații la instalația electrică) nu sunt disponibile.

Dacă unele lucruri nu pot fi evitate, iată ce se află totuși sub controlul tău, atunci când ai în vedere o mutare rapidă:

Etichetează totul

Ai făcut rost de saci și cutii pentru depozitare? Următorul pas va fi să sortezi lucrurile și să aplici etichete pentru fiecare categorie, în așa fel încât despachetarea și organizarea lucrurilor în noua locuință să se facă rapid.

Cere ajutorul profesioniștilor

Dacă nu te muți în perioada Crăciunului, poți apela la serviciile unei firme de transport, pentru a transfera rapid toate lucrurile din vechea locuință, în cea nouă. Este o idee bună să utilizezi astfel de servicii și atunci când achiziționezi mobilierul, dacă magazinul respectiv oferă clienților și un astfel de beneficiu, mai ales dacă în pachet intră și instalarea pieselor.

Ce faci când s-au strâns prea multe lucruri

Nu pierde prea multă vreme și nu ocupa spațiu inutil cu obiectele pe care nu le mai consideri necesare. Tot ce reprezintă surplus și nu îți dorești să se regăsească în vechea locuință poate fi aruncat sau donat rapid. Organizează o vânzare online a câtorva bunuri, pe care le încadrezi în secțiunea casă și grădină, sau, dacă îți dorești să faci o faptă bună, le poți oferi unor asociații umanitare care primesc astfel de donații, așa cum este Copacul cu haine.

Mutarea într-o casă în care s-au efectuat recent lucrări

Una dintre situațiile cu care te poți confrunta atunci când te muți în grabă este aceea în care noua locuință a trecut recent prin lucrări de finisare și reparații, acest lucru însemnând că pereții sau sapa stratului izolator nu s-au uscat complet. În cel din urmă caz, soluția o reprezintă serviciile de închiriere la domiciliu a unui sistem de uscare sapa, ce are capacitatea să usuce rapid hidroizolația sub sapă, pereți sau tavane, prin aspirație sau prin refulare.

Nu uita de buget

Este un detaliu care ar trebui să se regăsească, de fapt, la începutul listei, pentru că face parte din etapa de planificare. Studiază cu atenție spațiul din noua locuință, decide care sunt lucrurile de care ai nevoie și cele de care te poți lipsi și realizează câteva calcule în care să intre costurile de transport (în funcție de numărul turelor necesare) și alte servicii, uneltele de care ai putea avea nevoie, cutiile de depozitare, becurile, diferite piese de mobilier de care vei avea nevoie imediat după instalare.

Sursa foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.