Două centre susținute de United Way România, care au ca scop susținerea persoanelor defavorizate, au fost dotate cu tehnologie de ultimă generație de Lenovo. Peste 50 de persoane vor învăța să-și caute un loc de muncă și să se integreze mai ușor în societate.

Printre altele, Lenovo se va ocupa de organizarea unor ateliere de orientare în carieră pentru tinerii din medii defavorizate, pentru a răspunde nevoilor existente pe piața muncii. De asemenea, vor face și cursuri pentru „utilizarea calculatoarelor și tabletelor drept bază pentru module de formare, cercetare și e-learning pentru a ajuta copiii și tinerii în lupta de abordare a provocărilor academice”, transmit reprezentanții Lenovo în România.

Lenovo a furnizat echipamente în valoare de 100.000 de dolari pentru o serie de proiecte educative în România, Franța, Israel și Marea Britanie. Acestă colaborare de responsabilitate socială corporativă cu United Way, cea mai mare organizație privată non-profit din lume, are scopul de a îmbunătăți viața cu ajutorul tehnologiei.

Lenovo și United Way vor sprijini împreună copii, tineri și persoane vulnerabile să-și dezvolte abilitățile de viață care îi vor ajuta să evolueze, mai spun reprezentanții gigantului din industria internetului.

„Ne dorim să le oferim persoanelor în nevoie o șansă în plus, acces la educație și informații de valoare care să îi ajute să devină independenți. United Way este o organizație cu care colaborăm foarte bine, având același obiectiv comun de a ajuta comunitatea în care trăim și lucrăm. Împreună avem încredere că vom face schimbări pozitive semnificative pentru aceste persoane defavorizate care vor veni la cele două centre” a declarat Aurel Nețin, Country General Manager Lenovo Romania.

Înființată în urmă cu mai mult de 125 ani, organizația United Way creează oportunități pentru comunitățile din întreaga lume prin îmbunătățirea educației, a stabilității financiare și a sănătății. Având în vedere dependența actuală a forței de muncă față de tehnologie, accesul și oportunitățile de utilizare a tehnologiei sunt critice pentru îmbunătățirea șanselor de evoluție.

„În România,  aproape jumătate dintre familii nu au niciun membru angajat. Mulţi dintre aceşti oameni depind de ajutoare sociale, dar puţini au acces şi la servicii care să îi ajute să îşi poată câştiga singuri un venit. De aceea, United Way sprijină proiecte care oferă consiliere, cursuri de specializare şi ajută tineri în dificultate să obţină un job.

Pentru ei, tehnologia este un lux şi o nevoie majoră în acelaşi timp: nu şi-o pot permite, dar au nevoie de ea pentru a avea acces la oportunităţi. Lenovo este un partener care înţelege acest lucru şi ne bucurăm că investeşte în accesul la informaţie pentru oamenii care au cea mai mare nevoie de ea” a declarat Cristina Damian, Director Executiv al United Way România.

United Way este prezentă în România din 2004 și în cei 11 ani de activitate a susţinut peste 100 de proiecte sociale în București, Cluj-Napoca și Timișoara. În prezent, aproximativ 3.000 de donatori, 60 de companii și 900 de voluntari sprijină constant proiectele fundației.

„United Way România urmăreşte îmbunătățirea calității vieții în comunitate prin încurajarea donațiilor individuale, corporatiste și a voluntariatului, pentru ca toată lumea să aibă șanse egale la educație, sănătate și un venit decent.”

Lenovo este o companie globală aflată în clasamentul Fortune 500, un lider în furnizarea de tehnologie inovatoare pentru consumatori, companii și organizații de tip enterprise, cu o cifră de afaceri de 39 de miliarde de dolari. „Portofoliul nostru de produse și servicii sigure, de înaltă calitate cuprinde PC-uri (inclusiv legendarele Think și marca de produse convertibile YOGA), stații de lucru, servere, stocare, televizoare inteligente și o familie de produse mobile, printre care smartphones, tablete și aplicații.”