Cum a salvat turismul un drum neasfaltat din România

castelul banffy
Castelul Banffy. Foto: Daria Virbanescu via Wikimedia Commons

Un drum judeţean din județul Cluj, neasfaltat de ani de zile, va fi salvat de festivalul Electric Castle, informează digi24.ro.

Autorităţile locale au hotărât să repare Drumul Judeţean 161 care duce spre comuna Bonţida deoarece mii de turiști și de clujeni vor veni la Castelul Banffy în perioada 25 – 28 iunie pentru a participa la primul festival care a mutat muzica electronică și sunetele live ale unui concert pe scenele unui castel.

Criticat până acum pentru starea proastă în care se afla, Drumul Judeţean 161, care duce spre Castelul Banffy, va fi reparat zilele acestea de autorităţile locale.

Gropile de pe carosabil vor fi plombate cu un reciclator tip Bagela, pe o lungime de 3 kilometri.

Ajuns la cea de-a treia ediție, Electric Castle va avea în acest an 6 scene și peste 150 de artiști, se arată pe site-ul festivalului.

După prima ediție din 2013, festivalul a fost nominalizat la două categorii la European Festival Awards (Best New Festival și Best Medium Size Festival). Mai târziu a ajuns în finală, în primele 10 festivaluri din Europa la categoria Best Medium Size Festival, alături de nume de prestigiu ca Volt, Balaton, Melt sau I love Techno.

Electric Castle își propune să fie mai mult decât un concert: festivalul le oferă participanților o experiență totală prin combinarea trecutului plin de grandoare al locului cu modernul și urbanul (în cadrul festivalului participanții pot face și sporturi extreme sau workshop-uri de producție audio-video).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Se angajează șoferi în cele mai bogate țări din Europa. Oferte de muncă din Norvegia, Danemarca și Suedia
Locuri de muncă în IT pentru români în străinătate
Ai spirit de meșter? Cele mai avantajoase oferte la unelte de la eMag

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.