Cum să înveți o limbă străină repede și ușor. Sfaturi și trucuri utile

Fiecare dintre noi își dorește să știe cât mai multe lucruri din cât mai multe domenii și, fără îndoială, cunoașterea unei limbi străine te va ajuta atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Cu cât cunoști mai multe limbi străine, cu atât îți va fi mai ușor atunci când călătorești, fie că pleci în vacanță cu familia, fie că este vorba despre o călătorie în interes de afaceri. Pe lângă asta, cunoașterea unei limbi străine îți oferă posibilitatea să obții un loc de muncă cu beneficii salariale mai bune. În plus, îți oferă oportunitatea să lucrezi într-o țară străină, dacă îți dorești acest lucru. Cu cât limba respectivă este mai greu de învățat, cu atât vorbitorii sunt mai căutați de angajatori.

În continuare, am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să înveți mai ușor orice limbă străină.

Începe cu regulile de bază

În cazul în care nu cunoști deloc limba, începe prin a învăța cât mai multe cuvinte de bază, cu ajutorul cărora să formulezi propoziții. Nu începe direct cu gramatica limbii deoarece ți se va părea foarte dificil. Pe piață există foarte multe manuale și cărți care te ajută să înveți singur o limbă străină, precum și multe ghiduri de conversație sau dicționare. Fă un research aprofundat și alege ce ți se potrivește cel mai bine, în funcție de nivelul la care ești.

Exersează la fiecare pas

Ascultă muzică sau podcasturi și vizionează filme în limba pe care vrei să o înveți. Deși la început îți va fi puțin greu și ți se va părea straniu să asculți lucruri pe care nu le înțelegi, va deveni din ce în ce mai ușor. Aceasta este și modalitatea prin care cei mici învață atât de ușor limba engleză, uitându-se la desene animate în engleză, care au subtitrare în limba română.

Pe lângă filme și muzică, poți să îți instalezi diferite aplicații pe telefonul mobil. Astfel, când mergi cu metroul sau când ai foarte mult de așteptat la o coadă, poți să exersezi. Atunci când vine vorba de învățarea unei limbi străine, fiecare minut contează.

Citește

Cititul este modalitatea cea mai bună prin care ne putem îmbogăți vocabularul, fie că este vorba de limba maternă sau de o limbă străină. De exemplu, dacă știi limba engleză la nivel începător și îți dorești să te perfecționezi, cea mai bună metodă de a face asta este să citești cât mai multe cărți în limbă engleză.

Înscrie-te la cursuri!

În general, cursurile de limbi străine pot fi destul de costisitoare, însă există foarte multe organizații studențești ce aduc persoane din străinătate, care să susțină cursuri în România. Aceste cursuri sunt mult mai accesibile, iar durata lor este în medie de 2 luni. Așadar, este o metodă bună prin care poți să începi, ca apoi să continui să studiezi singur.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.