Cum să devii român, în 24 de pași: „Tratați toți ungurii cu suspiciune”

Costume populare românești Foto: wikipedia.org

Jurnalista Paula Veselovschi a publicat pe un portal turistic un pachet de 24 de sfaturi sau de pași pe care ar trebui să îi aibă în vedere străinii care doresc să se simtă români cu adevărat.

Articolul a fost publicat pe portalul matadornetwork.com și se dorește a fi un ghid pentru străinii care ajung în România și vor să se simtă cât mai bine integrați și mai apropiați de specificul românesc.

Iată cei 24 de pași pe care Paula Veselovschi îi recomandă străinilor care vor să devină români:

1. Atârnă cel puţin trei cruciuliţe de oglinda retrovizoare a maşinii sau, şi mai bine, lipeşte-le de parbriz. Nu contează că eşti un şofer de-a dreptul nesăbuit, cruciuliţele îţi vor garanta că vei ajunge acasă în siguranţă.

2. Învaţă cel puţin trei bancuri despre fiecare din regiunile României. Vei învăţa astfel câteva adevăruri „de netăgăduit”. Spre exemplu, că ardelenii sunt mai înceţi ca un melc şi că moldovenii sunt needucaţi. O atenţie specială ar trebui acordată gulmelor despre duşmani – ungurii.

3. Apropo de unguri, trataţi-i pe toţi cu suspiciune.

4. Susţineţi-o cu entuziasm pe Simona Halep, uitaţi-vă la fiecare meci al ei şi comentaţi scorul pe pagina dumnaevoastră de facebook.

5. Petreceţi cel puţin un ajun de Crăciun bătând la uşa prietenilor în timp ce cântaţi „O, ce veste minunată” şi cel puţin un ajun de An Nou bătând la uşa prietenilor în timp ce recitaţi „Pluguşorul”.

6. Faceţi faţă cu graţie tuturor temperaturilor, pornind de la 40 de grade cu plus şi ajungând până la 20 de grade cu minus.

7. Învăţaţi să iubiţi borşul, smântâna şi bucăţile de ardei iute în bulion.

8. Petreceţi cel puţin un week-end prelungit de 1 mai în Vama Veche, bând alcool, dormind într-un cort sau în casele localnicilor şi răcind după ce aţi încercat să înotaţi în apa rece ca gheaţa.

9. Uitaţi de Sfântul Valentin. Oferiţi-i persoanei iubite un cadou de Dragobete, pe 24 februarie, sărbătoarea iubirii la români.

10. Deveniţi maestru în a consuma seminţele de dovleac sau floarea soarelui pe post de gustări. Evident ar trebui să le decojiţi singuri. Mâncaţi seminţe cu prietenii, ca şi mod de socializare.

11. Renunţaţi la contul de Twitter. Twitterul în România este pentru o mână de împătimiţi de social media, deci nu veţi avea prea mulţi followeri. Construiţi-vă întreaga prezenţă în online bazându-vă pe contul de facebook.

12. Puneţi-vă mama să vă trimită constant, pe autobuz, pachete cu mâncare gătită, murături şi brânză.

13. Refuzaţi să vă uitaţi la filme subtitrate în limba dumneavoastră maternă. Filmele ar trebui să fie în limba originală, cu subtitrări – altfel cum să înveţi vreo limbă străină?

14. Nu uitaţi niciodată să puneţi la pachet un sandwich cu salam când plecaţi într-o călătorie lungă cu trenul. Desfaceţi-l şi mâncaţi-l imediat ce pleacă trenul. Veţi deranja pe toată lumea cu mirosul, dar altfel n-ai cum să supravieţuieşti unei călătorii de şase sau şapte ore.

15. Aveţi o atitudine hotărâtă când vine vorba despre câinii vagabonzi. Gândiţi-vă la ei fie ca la nişte bestii care ar trebui sacrificate fără milă, fie ca la nişte victime ale cruzimii umane care atacă trecătorii doar pentru că simt că acei oameni sunt răi.

16. Alegeţi-vă cu grijă şosetele când mergeţi în vizită la un prieten, pentru că vă veţi descălţa când intraţi în casă.

17. Uitaţi-vă la Campionatele Mondiale de Gimnastică transmise de televiziunea naţională. Monitorizaţi îndeaproape performanţele echipei României şi fiţi cu adevărat fericiţi ori de câte ori una din fete câştigă o medalie.

18. Când veniţi acasă la 3 dimineaţa, flămânzi după o noapte în oraş, mâncaţi o shaworma.

19. Învăţaţi să injuraţi politicos când cineva vă enervează, de exemplu menţionaţi mama şi un obiect, spuneţi „pisicii mă-sii”, „ceapa mă-sii”, „papucii mă-sii” sau altele de genul.

20. Aveţi o opinie foarte clară despre manele. Sunt fie un gen muzical oribil ascultat doar de idioţi, sau pur şi simplu cea mai bună muzică de petrecere posibilă (pe care, ştim cu toţii, şi cei mai duri critici ai manelelor o savurează pe ascuns).

21. Nu îmbrăţişaţi şi nu sărutaţi oameni pe care abia i-aţi cunoscut. Sărutatul şi îmbrăţişatul sunt pentru prieteni. Când faceţi cunoştinţă cu cineva, îi strângeţi mâna.

22. Învăţaţi să iubiţi carnea de porc prăjită, cârnaţii şi brânza la ocazii speciale – s-ar putea să fie singurele opţiuni din meniu.

23. Cumpăraţi-vă cel puţin o ie românească brodată. Purtaţi-o cu mândrie la ocazii speciale.

24. Să vă plângeţi constat de faptul că România este cea mai rea ţară din lume. Dar când vine 1 Decembrie, fiţi absolut mândri de originile voastre şi sărbătoriţi ca nebunii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru pasionații de călătorii. Se caută fotografi, ghizi, manageri
Reduceri pentru copii de 1 iunie. eMAG are promoții la jucării, haine și încălțăminte
Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia

Un lector care a criticat conducerea universității riscă să fie dat afară
Atenție la ciupercile cumpărate din piață. Cum trebuie consumate