Cum să corectezi un derapaj pe un drum înghețat

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

România este, alături de Bulgaria, pe primul loc în ceea ce privește rata morților pe carosabil, cu 95 de morți la fiecare milion de oameni, de două ori peste media europeană.

Numărul victimelor în accidente rutiere este în creștere în România. Unul dintre motive este starea proastă a drumurilor.

Atunci când conduceți pe un drum înghețat, viteza este foarte importantă. La 70 de kilometri pe oră, dacă evitați frânările, accelerările sau virajele bruște, nu veți avea mari probleme pe drum.

Odată cu creșterea vitezei, crește și dificultatea corecțiilor care trebuiesc făcute pentru evitarea unui derapaj periculos. Manevrele necesare depășesc abilitățile multora dintre șoferi.

Subvirarea și supravirarea sunt două tipuri de derapaje care se pot petrece pe o șosea înghețată.

Puteți corecta un derapaj pe un drum înghețat urmând acești 3 pași simpli.

1. NU APĂSAȚI FRÂNA. Dacă frânați, derapajul se va intensifica și automobilul vă va scăpa de sub control.

2. VIRAȚI CĂTRE DIRECȚIA DE ALUNECARE. Întoarceți roțile în direcția în care alunecă partea din spate a mașinii. Virați în partea în care derapează roțile din spate și reveniți pe direcția de mers.

3. NU INTRAȚI ÎN PANICĂ. Rămâneți calm, stabilizați direcția vehiculului și nu corectați prea mult derapajul – acest lucru duce la învârtirea vehiculului și pierderea

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.