Cum să alegi ușa potrivită pentru afacerea ta

Uși industriale (profitech.ro)
Uși industriale (profitech.ro)

O afacere profitabilă trebuie să se bazeze atât pe siguranță, cât și pe funcționalitate. Importante în orice domeniu de activitate, banalele uși se pot dovedi foarte importante pe termen lung.

Există o gamă largă de uși industriale. Cei de la ProfiTech, de exemplu, le realizează din secțiuni din oțel, cu o grosime de 40 de milimetri. Izolarea se face prin umplerea cu spună poliuretanică a două straturi de tablă de oțel.

Dacă afacerea voastră este una extrem de activă, cu mult trafic la sediu sau la depozit, vă recomandăm să optați pentru una din ușile rapide din PVC.

Acestea sunt cele mai rapide de pe piață și oferă, pe lângă avantajele evidente ale economiei de timp, o reducere a consumului de energie termică.

Sunt uși ideale pentru centre logistice, hale industriale, supermarketuri sau spălătorii auto. Viteza ușilor rapide din PVC este de aproximativ 0,8 metri pe secundă.

Aceste uși dispun de o perdea flexibilă din PVC, armată cu fibră sintetică, și fac parte din clasa 2 de rezistență la foc.

Dimensiunile nu sunt o problemă când vine vorba de aceste uși, ele pot fi comandate și pe mărimile de 5×5 metri, iar gama de culori este, de asemenea, una foarte generoasă.

Ușile rapide sunt dotate cu operator electric, dar și cu senzori optoelectrici, fotocelule de siguranță, sistem Anti Crash. Rezistă la vânt, chiar și atunci când acesta bate cu peste 100 de kilometri pe oră.

Dacă aveți o hală cu înălțime joasă, ușile armonice sunt cea mai bună alegere. Ușile armonice industriale sunt umplute fie cu spumă rigidă poliuretanică, fie cu vată minerală. Sunt ideale pentru atelierele unde izolația fonică este importantă. De asemenea, aveți oricând posibilitatea să înglobați o ușă pietonală, cu sau fără prag.

Pentru cei care au magazine în complexele comerciale, un grilaj metalic este cea mai eficientă soluție.

Aceste grilaje sunt realizate din oțel galvanizat, prins cu ajutorul mai multor elemente de înaltă rezistență, pentru siguranță. Pot fi operate atât electric, cât și manual, iar rularea grilajelor se poate face atât la interior, cât și la exterior.

Ușile industriale culisante anti-foc sunt destinate protecției în caz de incendiu, fiind indispensabile depozitelor cu substanțe inflamabile sau centralelor termice.

Aceste uși se închid în momentul în care primesc comanda de la centrala anti-incendiu.

Există și uși pietonale anti-foc, care pot fi dotate cu broască cu închidere specială, amortizor, dar și cu grile de aerisire.