Cum să alegi parfumul potrivit. 3 trucuri pe care trebuie să le știi

Alegerea unui parfum – pentru tine sau pentru altcineva – poate fi o problemă foarte dificilă. De obicei, ne dorim ca parfumul pe care îl cumpărăm să capteze perfect esența persoanei care îl va purta.

Parfumurile pot să binedispună, să evoce amintiri plăcute sau pur și simplu să miroasă extraordinar de bine. În prezent, pe piață sunt mii de parfumuri și de ape de toaletă diferite, iar industria parfumurilor a devenit o afacere de miliarde de dolari anual.

Dar cum să alegi parfumul care ți se potrivește cel mai bine?

AICI găsiți diferite tipuri de parfumuri aflate la reducere în această perioadă, cu discounturi de până la 52%.

Există mai multe metode prin care să selectezi parfumul care se potrivește cu stilul și cu personalitatea ta.

Editorii publicației perfume.com au 3 sfaturi menite să îi scoată din încurcătură pe cei care nu reușesc să găsească parfumul potrivit.

Cum să alegi parfumul potrivit în 3 pași simpli

1. Alege o aromă

Fiecare parfum sau apă de toaletă este alcătuită din “note” diferite. Aceste note determină aroma de bază. Notele sunt alcătuite la rândul lor din 3 straturi diferite numite note de bază, vârf și mijloc – împreună, ele formează un miros specific.

Unele parfumuri sunt considerate florale și conțin diferite note precum note de trandafir sau de gardenie. Altele pot avea note pe bază de fructe (citrice sau măr). Parfumurile exotice conțin note precum anasonul sau scorțișoara.

Și parfumurile pentru bărbați au note variate. Parfumurile cu mosc au un miros mai greu, mai masculin, în vreme ce altele au un miros ușor de pin.

Atunci când vrei să cumperi un parfum, cel mai bine este să analizezi opțiunile dinainte și să știi exact ce tip de aromă preferi. De asemenea, interesează-te ce note de bază conține un parfum înainte de a-l cumpăra.

Dacă îl cumperi pentru altcineva, e bine să știi ce mirosuri preferă: îi plac mirosurile ușoare, florale, sau preferă mirosurile lemnoase, mai grele? Ține seama și de alergiile persoanei – cineva poate fi alergic la alune sau nuci, de pildă. De asemenea, dacă unei persoane nu-i plac aromele de trandafir, ar fi bine să eviți să îi oferi un parfum cu note de trandafir.

Cum să alegi parfumul potrivit – concentrația

2. Alege o concentrație

Parfumurile pot avea 4 niveluri diferite de concentrație. Pe măsură ce concentrația crește, prețul este mai mare și el. Parfumurile cu o concentrație mai mare au un miros mai puternic și durează mai mult timp. Ele pot fi destul de scumpe, însă mulți cumpărători consideră că prețul mai mare merită.

O soluție la prețul ridicat sunt campaniile de reduceri, organizate periodic de marile magazine. De exemplu, AICI sunt disponibile parfumuri la prețuri reduse cu până la 74%.

Cea mai mare concentrație se numește simplu: „parfum”. Cu doar o aplicare pe încheieturile mâinilor, mirosul va dura toată ziua.

Următorul nivel de concentrație este apa de parfum, care durează de regulă 6 ore după aplicare.

Al treilea nivel este numit apă de toaletă. Aceasta este mai accesibilă ca preț, dar necesită mai multe aplicări pe zi.

Cea mai mică concentrație de parfum se află în apa de colonie, care durează de regulă numai două ore.

Cum să alegi parfumul potrivit – testerul

3. Testează parfumul

Înainte de a decide să cumperi un parfum ar trebui să faci câteva teste simple ca să fii sigur că vei cumpăra produsul pe care ți-l dorești.

Mai întâi, miroase rapid sticluța parfumului ca să îți faci o idee generală despre aroma sa. Apoi, testează-l pe piele. Cele mai multe magazine cu parfumuri și cosmetice le oferă clienților testere. Pielea noastră are propriul cod de hormoni și feromoni, care poate modifica mai mult sau mai puțin felul în care miroase un parfum.

Aplică puțin parfum pe încheieturi, așteaptă câteva momente, iar apoi miroase parfumul de pe piele. E posibil ca, uneori, pielea să sporească sau să diminueze mirosul. De asemenea, parfumul poate fi alterat dacă o persoană are un anumit miros care nu se potrivește cu aroma parfumului.