Cum a reușit un tată să îi ofere cel mai frumos Paște fiicei sale oarbe

Tatăl și fetița Captură Youtube

Sărbătorile sunt un prilej pentru cei mari și mici să se bucure alături de cei dragi de cadouri și de clipe frumoase împreună.

În Statele Unite, imediat după Paște, are loc celebra vânătoare de ouă, care a devenit o tradiție. În fiecare an, copiii concurează în această cursă și se întrec pentru a găsi cât mai multeouă colorate.

Dacă pentru copiii obișnuiți această tradiție este nelipsită, pentru o fetiță din Alabama, această tradiție nu constituie un motiv de bucurie, deoarece nu vede.

Tatăl ei s-a gândit la o soluție pentru ca vânătoarea de ouă să îi aducă zâmbetul pe buze și să nu se simtă diferită față de ceilalți copii.

Rachel Hyche s-a născut oarbă, așa că nu a putut până acum să participe la vânătoare alături de alți copii de vârsta sa. David, tatăl fetiței, a cumpărat mai multe ouă colorate din plastic, iar înăuntrul lor a instalat un dispozitiv care scoate sunete, iar astfel copiii nevăzători se pot ghida mai ușor să le găsească.

Impresionați de ideea tatălui, ofițerii de la departamentul local al poliției s-au implicat și l-au ajutat pe David să construiască 40 de astfel de ouă, iar astfel vânătoarea a fost una cu totul deosebită.

„Părinții și profesorii celor mici au văzut cum această cursă îi ajută pe copiii nevăzători să își îmbunătățească mobilitatea, orientarea în spațiu și să devină independenți. Copiii s-au distrat de minune”, au declarat cei prezenți la eveniment.

Ideea lui David a devenit atât de populară, încât mai multe orașe din SUA au început să o folosească.
„În toată țara se organizează cursa pentru copiii nevăzători, s-a extins în zeci de state, așa că sunt foarte fericit”, a mărturisit David Hyche.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.