Cum poți actualiza versiunea de Android a smartphone-ului

FOTO: LG Flex
FOTO: LG Flex

Versiunea 5.1 a sistemului de operare Android, supranumit Lollipop, a fost anunțată decâteva luni, fiind de curând disponibilă și în România pentru anumite modele de telefoane. În acest sens, specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm vin cu o serie de recomandări pentru cei care doresc să își actualizeze versiunea acestui sistem de operare a telefonului mobil.

Există diferite modalități de a schimba versiunea de Android, o variantă fiind realizarea unui update la o versiune oferită de producător prin OTA (Over-the-air Programming). Cei care au realizat acțiunea de rooting pot alege versiunea de Android dorită în funcție și deperformanțele terminalului, însă în acest caz se pierde garanția oferită de producător.

„Noul OS aduce suport pe 64 biți, dar și un sistem de multitasking redefinit. Acum utilizatorul poate răspunde la mesaje fără a fi nevoie să deblocheze telefonul și să acceseze aplicația respectivă sau – prin crearea profilului Guest – permite și altor persoane să folosească telefonul, cu un profil customizat și restricționat de utilizatorul inițial. Prin funcția SELinux, Android 5.1 asigură o protecție mai bună anti-malware, iar prin implementarea formatului RAW permite compatibilitatea cu gadget-uri care dețin sisteme audio 5.1 sau 7.1”, a spus Dan Badea – ThePhoneGeeks.

Pentru realizarea upgrade-ului fără modificarea parametrilor software ai telefonului, specialistul EuroGsm recomandă folosirea unei conexiuni Wi-Fi pentru descărcarea acestei versiuni Android, dar și verificarea prealabilă a acumulatorului, pentru a preveni o oprire nedorită a terminalului în timpul descărcării. De asemenea, fiind vorba de un update destul de mare, ar trebui să existe suficient spațiu liber în memoria smartphone-ului pentru ca actualizarea să fie realizată fără probleme.

Android 5.1 aduce o interfață nouă, mai intuitivă, fonturi și efecte speciale noi. De asemenea, aduce îmbunătățiri și în zona de notificări, acestea putând fi vizualizate chiar și când ecranul este blocat. Pe de altă parte, o primă problemă observată de utilizatori după instalarea noii versiuni este scăderea duratei de viață a acumulatorului, din cauza unor pierderi de memorie care consumă resursele telefonului, afectând performanțele terminalului.

Totuși, pentru a rezolva aceste inconveniente, Android a anunțat disponibilitatea versiunii Lollipop 5.1.1, care elimină câteva dintre erorile anterioare și îmbunătățește modul de funcționare, însă această versiune este disponibilă momentan pentru foarte puține modele de telefoane.

Printre terminalele care au primit până acum update-ul la Lollipop se numără și modelele Google Nexus. De asemenea, majoritatea terminalelor lansate anul acesta vor primi un upgrade la sistemul de operare Android 5.1.

ThePhoneGeeks este divizia EuroGsm specializată în rezolvarea problemelor legate de telefonia mobilă, membrii echipei având rolul de a da sfaturi clienților şi de a încuraja utilizarea corectă şi la capacitate maximă a dispozitivelor mobile.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.