Cum îți alegi machiajul în funcție de rochie

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Atunci când te pregătești pentru un eveniment special trebuie să știi că e foarte important ca rochia să se potrivească cu machiajul. Iată câteva sfaturi utile:

Dacă alegi o rochie metalică, trebuie să alegi pentru machiaj auriul, culoarea cuprului, bronzului și alte nuanțe precum cea de piersică pentru a se potrivi. Pentru buze poți alege un luciu cremos, iar la ochi, pentru a-i pune în evidență, alege nuanțe de mov metalic.

O rochie albastră merge cu ruj de culoarea pielii, mat. Pentru machiaj poți folosi culori metalice în nuanțe de argintiu, alb sau pigment galben.

Rochia verde merge cu un ruj de culoare pielii. Machiajul poate fi auriu deschis. Dacă alegi o rochie roșie trebuie să ai machiaj de nuanță maro. Ochii îi poți alungi cu o linie subțire la baza pleoapelor.

Rochia albă merge cu un machiaj mai îndrăzneț. Poți folosi culori precum albastru, turcoaz sau culoarea strugurelui. Buzele lasă-le cât mai naturale sau dă-le cu un ruj de culoarea pielii, mat.

Pentru partenerul tău, cel mai important accesoriu, pe lângă haine, este parfumul. Iată ce sfaturi să-i dai pentru a alege corect parfumul.

Fiecare parfum sau apă de toaletă este alcătuită din „note” diferite. Aceste note determină aroma de bază. Notele sunt alcătuite la rândul lor din 3 straturi diferite numite note de bază, vârf și mijloc – împreună, ele formează un miros specific.

Înainte de a decide să cumperi un parfum ar trebui să faci câteva teste simple ca să fii sigur că vei cumpăra produsul pe care ți-l dorești.

Mai întâi, miroase rapid sticluța parfumului ca să îți faci o idee generală despre aroma sa. Apoi, testează-l pe piele. Cele mai multe magazine cu parfumuri și cosmetice le oferă clienților testere. Pielea noastră are propriul cod de hormoni și feromoni, care poate modifica mai mult sau mai puțin felul în care miroase un parfum.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.