Cum îţi construieşti o casă pe roţi

proiect_gata_tot_1_lateral
Cu costuri mici de construcţie şi întreţinere, casele de mici dimensiuni au din ce în ce mai mult succes. Unii au mers însă atât de departe încât şi-au ridicat o casă pe roţi.

Unul dintre constructori a avut inspirata idee de a împărtăşi pe blogul personal toate etapele construcţiei unei case pe roţi.

Mai întâi, a găsit platforma, pe care a cumpărat-o cu numai 750 de dolari. Alte câteva sute au costat micile reparaţii pe care a trebuit să le facă la aceasta.

Alţi 600 de dolari au fost cheltuiţi pentru sistemul de încălzire al micuţei locuinţe. A fost ales un sistem second hand, folosit cândva pentru încălzirea unei ambarcaţiuni.

A consultat persoane care au mai ridicat astfel de case şi tâmplari. Apoi, a dus platforma într-un hangar şi s-a apucat de treaba.

platforma
Între timp, şi-a dat seama că „mic nu înseamnă deloc şi simplu”, după cum mărturiseşte chiar el blog.

 

proiect_1
proiect_2

Dar a continuat. A realizat mai întâi duşumeaua, apoi s-a apucat şi de pereţi. A folosit masiv placile de lemn, material uşor, bun izolator şi destul de rezistent.

proiect_trailer_podea

proiect_gata_sus_1

proiect_gata_sus_2

proiect_gata_sus_4_detaliu_perete

proiect_gata_sus_5_pereti_exteriori

Într-un final, a postat imaginile cu casa finalizată, gata de locuit.

proiect_gata_tot_1_lateral

proiect_gata_tot_2_colt

proiect_gata_tot_3_intrare

Dacă ţi-a plăcut articolul şi vrei să te ţinem la curent şi cu alte proiecte interesante de locuinţe, te poţi alătura, printr-un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.