Cum arată prima dronă din lume care poate transporta oameni

dronă
Foto: Captură YouTube

Prima dronă din lume care poate transporta oameni a fost prezentată de antreprenorii chinezi în cadrul unei expoziții de electronice. Drona cu un singur loc este controlată cu ajutorul unei tablete și poate zbura cu o viteză maximă de 100 de km / h, relatează „The Guardian”.

Drona a fost prezentată în cadrul ediției din acest an a expoziției de electronice CES din Las Vegas, SUA.

Denumită Ehang 184, drona care poate transporta un pasager este fabricată de compania chineză Ehang Inc din Guangzhou. Aceasta seamănă cu un elicopter mic, dar are 4 brațe cu câte două elice fiecare, care se rotesc paralel cu solul.

Drona electrică se poate încărca la maximum în două ore, poate transporta o greutate de până la 100 de kilograme și poate zbura timp de 23 de minute la nivelul mării. În cabină încap o persoană și un mic rucsac. Totodată, cabina este dotată cu aer condiționat și este iluminată. Cu elicele pliate, drona ocupă un singur loc de parcare.

După stabilirea unui plan de zbor, pasagerii nu au nimic altceva de făcut decât să dea două comenzi: „Decolează” și „Aterizează”, printr-un simplu click pe tabletă, spun reprezentanții companiei. Drona este concepută pentru a zbura la 300-500 de metri deasupra solului, putând atinge o altitudine maximă de 3,5 kilometri.

Shang Hsiao, cofondatorul Ehang, a declarat că drona va fi vândută la prețul de 200.000-300.000 de dolari.

Până acum, vehiculul a zburat de peste 100 de ori la altitudini joase pe deasupra unei păduri din Guangzhou, inclusiv cu un om la bord. În prezent, compania lucrează la un plan prin care un turn de control să preia controlul dronei în cazul în care apar probleme, asigurând o aterizare bună.

Un reprezentant al companiei a declarat că drona este sigură datorită numărului mare de elice. Chiar dacă trei dintre cele patru brațe s-ar defecta sau ar fi distruse, al patrulea braț ar putea asigura o aterizare forțată.

dronă
Foto: Pagina de Facebook Ehang
dronă
Foto: ehang.com
dronă
Foto: ehang.com
dronă
Foto: ehang.com

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

De ce agață bulgarii haine în copacii de pe străzi
CFR Călători vrea să cumpere trenuri noi
O româncă, în topul celor mai de succes tineri din SUA cu o afacere de milioane de dolari

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.