Cum alegi un generator electric perfect

Dacă stai undeva la țară, la munte sau undeva mai departe de oraș, se întâmplă destul de des să rămâi fără curent. Iar situația ar putea deveni cu atât mai neplăcută cu cât se apropie cu pași repezi iarna, iar o avarie, din cauza zăpezilor, ar putea fi remediată cu o mai mare întârziere.

Putem sta fără televizor și fără lumină, însă e important să avem măcar baterie la telefon, dar și mâncarea să se păstreze corespunzător în frigider.

Și există numeroase situații în care lipsa curentului electric ne-ar putea da peste cap planurile, oricât ar fi ele de importante sau mărunte. Pentru a scăpa de această grijă iată cum alegi din lista de generatoare de curent.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să te gândești la toate electronicele și electrocasnicele pe care ar trebui să le susțină generatorul de curent electric într-un moment de pană.

Apoi, cu această listă, ideal ar fi să vă consultați cu un electrician, care să vă spună puterea aproximativă de care aveți nevoie. De obicei, potrivit specialiștilor, aveți nevoie de un generator care să aibă o capacitate cu 30% mai mare decât puterea electronicelor și electrocasnicelor pe care le veți conecta.

De asemenea, mai trebuie să știți și că există două categorii consumatorii. În primul rând sunt cei denumiți inductivi, care la pornire consumă mai multe decât în regim normal.

E vorba de boilere electrice, frigidere, aer condiționat sau o mașină de spălat. A doua categorie este reprezentată de cei rezistivi, care nu consumă mai mult în momentul pornirii. În această categorie intră becurile, caloriferele electrice, televizoarele sau plitele electrice.

Mai trebuie să știți și că în funcție de tipul de combustibil pe care îl folosesc se împart în două: pe benzină și pe motorină. Electricienii spun că generatoarele pe motorină au costuri de exploatare mai mici și pornesc și în condiții de temperatură scăzute.

Cele pe benzină au avantajul prețului mai mic, au dimensiuni mai reduse și sunt mai puțin zgomotoase. De altfel, dacă vreți zgomot cât mai redus, alegeți unul care are carcasă de insonorizare.

Alegeți un generator de curent cu regulator electronic de turație și AVR, care vă garantează că nu va fi un curent cu fluctuații.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.