Cum alegi sediul potrivit pentru afacerea ta

Foto: Shutterstock

În România, foarte multe businessuri își au sediul în interiorul parcurilor de birouri, tendință care pare că se va menține și în următorii ani.

În ultimele opt luni, diferite companii au anunțat prelungirea contractelor de închiriere pe termen lung, după cum este cazul chiriașilor West Gate și Novo Park, două dintre cele mai cunoscute parcuri de afaceri din Capitală, deținute de Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri.

Preferința companiilor și antreprenorilor români pentru varianta închirierii în interiorul parcurilor de birouri are motivații cât se poate de pragmatice: au acces la zone bune, au parte de numeroase extra-beneficii pentru care costurile ar fi mult mai mari în cazul unui sediu izolat, se bucură de flexibilitate și mai multă libertate pentru investiții, altele decât cele imobiliare.

Firmele aflate în căutarea unui nou sediu trebuie să ia în calcul și alți factori, înainte de a semna contractul de închiriere:

  1. O infrastructura IT modernă

Conexiunea la Internet și accesul la cele mai noi tehnologii sunt criterii care pot face sau desface un contract de închiriere.

  1. Accesul la comunitatea de business

Numeroase companii preferă parcurile de afaceri, în locul clădirilor izolate, pentru avantajul de a-și desfășura activitatea în adevărate hub-uri de business, care conectează diferite industrii, fac legătura între start-up-uri și investitori sau între firmele care oferă servicii și cei mai importanți clienți.

  1. O privire spre viitor

Conectarea la alte industrii decât cea în care activează compania, mai ales dacă este vorba despre IT, aduce și alte beneficii: chiriașii parcurilor de afaceri sunt mai informați și cu un pas înaintea tendințelor, comparativ cu cei care își desfășoară activitatea în sedii izolate.

  1. Designul și culorile

Ei bine, da: psihologia culorilor și efectele benefice ale luminii naturale sunt criterii pe care orice companie trebuie să le ia în calcul, dacă își dorește angajați fericiți și productivi. Printre culorile care trebuie folosite cu măsură în birouri se numără roșul, care poate colora însă bucătăria sau spațiile rezervate pentru socializare.

  1.  Atenție la competitori

Alegerea sediului potrivit ține adesea și de tendințele din industria în care activează o companie: nu trebuie să faci tot ce face competiția, dar cu siguranță nu vei dori să faci mai puțin.

Sursa foto: Shutterstock.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.