Cum a bătut-o Monica Niculescu pe Maria Șarapova? Ce românce joacă azi la Doha

Monica Niculescu 2018 Qatar Total Open
Monica Niculescu a obținut o victorie splendidă în fața Mariei Șarapova, la Doha. Foto: WTA

Monica Niculescu, venită din calificările importantului turneu de la Doha, în Qatar, a reușit să o învingă surprinzător, în primul tur, pe rusoaica Maria Șarapova, care a primit o invitație din partea organizatorilor pentru a intra pe tabloul principal.

Prima întâlnire dintre Monica Niculescu și Maria Șarapova s-a încheiat cu victoria româncei în vârstă de 30 de ani, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3. Siberianca, fostă ocupantă a primului loc în lume și una dintre cele mai bine plătite jucătoare de tenis, nu a făcut față loviturilor tăiate ale Monicăi, care a încheiat câștigând 12 din ultimele 13 puncte ale partidei, după mai mult de două ore și jumătate de tenis spectaculos.

”Îmi place stilul meu de joc și îmi place să fiu unică. Sunt de părere că forehand-ul meu slice este o armă. Când mă simt bine pe teren, joc relaxat și pot fi periculoasă”, s-a fălit olteanca după meciul cu Maria Șarapova – jucătoare cu 36 de titluri WTA în carieră.

Monica Niculescu, care s-a impus în 3 competiții WTA, și-a explicat izbânda pentru site-ul circuitului mondial.

2018 Qatar Total Open: 5 românce la Doha

”La început am stat lângă linia de fund și m-am apărat. La un moment dat, serviciul meu a început să intre mai bine, am reușit câteva lovituri câștigătoare și am început să atac. Cheia meciului a fost când i-am înțeles jocul, am priceput ce vrea să facă, mai ales pentru că eu nu am niciun ritm în joc și bănuiesc că și ea a pierdut ritmul, din cauza jocului meu mai straniu”, a spus Monica Niculescu, aflată pe locul 92 în lume.

Sharapova, campioană la Doha în 2008, a făcut 52 de greșeli neforțate cu Monica Niculescu, reușind doar 31 de lovituri câștigătoare.

”Credeam că m-am descurcat bine în primul set și jumătate, însă nu a fost de ajuns să câștig meciul. Am reușit să câștig schimburile mai lungi, chiar dacă nu îmi doream să am parte de prea multe. Fizic, m-am simțit bine, însă am devenit pasivă spre finaul meciului și am făcut multe greșeli”, a povestit și Maria Șarapova.

Turneul de la Doha: Adversarele româncelor

În partida următoare, Monica Niculescu o va întâlni fie pe slovaca Magdalena Rybarikova, cap de serie 14, fie pe favorita locală: Fatma Al-Nabhani, din Oman.

În turul doi la Qatar Total Open 2018 mai sunt prezente deja alte două românce: Simona Halep, a doua favorită, calificată direct în această fază, și Mihaela Buzărnescu, care a învins-o ieri, în două seturi (7-5, 6-4), pe ucraineanca Lesia Țurenko. Halep va debuta la Doha împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, în timp ce Buzărnescu se va duela cu letona Jelena Ostapenko (cap de serie 6). Aceste două meciuri vor avea loc miercuri.

Irina Begu și Sorana Cîrstea, care au învins Canada în partida de Fed Cup din weekend, la Cluj-Napoca, pot și ele ajunge în runda a doua a turneului Premier Mandatory de la Doha, dacă trec astăzi (n.r. – marți) de australianca Samantha Stosur, respectiv grecoaica Maria Sakkari.