Culmea pomenii electorale: „Elimin examenul de Bacalaureat!”

Liderul socialiștilor la președinția Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că va anula examenul de bacalaureat pentru liceeni, dacă ajunge la conducerea țării.

Declarația a avut loc într-o dezbatere electorală care a avut loc la postul public de televiziune. Maia Sandu, contracandidatul lui Dodon la președinție, a subliniat succesul pe care l-a înregistrat în funcția de ministru al Educației și a subliniat că desfășurarea examenului de Bacalaureat a fost un exemplu de luptă cu corupția.

Imediat, a venit replica lui Dodon care a anunțat că va anula examenul maturității.

„Examenul de Bacalaureat trebuie scos. Eu promit că voi scoate acest examen. Toţi elevii trebuie să termine liceul. Să susţină bacalaureatul doar cei care vor să plece peste hotare”, a precizat Igor Dodon.

Dodon face această declarație după ce a mai spus că rivala sa este vinovată pentru sinuciderea a 400 de elevi în perioada în care a fost ministrul al Educației. Socialistul a spus că a pus presiune pe elevi din cauza reformelor implementate și pentru că a introdus camere de supraveghere la examenele de Bacalaureat.

„În perioada cât Maia Sandu a fost la ministerul Educaţiei, în premieră, în anii 2012-2015 au fost înregistrate peste 400 de cazuri de suicid şi tentative de suicid la copii. Acesta este rezultatul reformelor”, a spus Igor Dodon, în cadrul unei intervenții televizate la Pro TV Chișinău.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.