Cu cine au votat românii din diaspora. Mare surpriză pe locul întâi

steag cu cine au votat românii din diaspora
Foto: Alstyle via Wikimedia Commons

Uniunea Salvați România (USR), partid înființat în urmă cu 6 luni și condus de Nicușor Dan, a câștigat alegerile în rândul românilor din diaspora, depășind PNL atât la Camera Deputaților, cât și la Senat.

Datele centralizate până la această oră arată că USR a reușit să obțină aproape 30% din voturile românilor din diaspora.

În total, în străinătate au votat 103.291 de români.

Iată câți români din diaspora au votat cu USR, potrivit Știrile ProTV:

SENAT
USR 28.4%
PNL 26.3%
PMP 24.6%
PSD 10%
ALDE 3%
UDMR 2.4%

CAMERA DEPUTATILOR
USR 28%
PNL 26,1%
PMP 23.8%
PSD 10%
ALDE 2.9%
UDMR 2.4%

S-au numărat 99% din voturi. Câți parlamentari va avea fiecare partid

USR nu a reușit această performanță în niciunul dintre județele României, nici măcar în București, unde a obținut 24,5% la Senat și 25,1% la Camera Deputaților, fiind depășit de PSD.

La nivel național, după numărarea a 99% din voturi, USR a obținut 8,97% la Senat și 8,92% la Camera Deputaților.

„Ziua alegerilor s-a încheiat. Este o victorie incredibilă pentru un partid care a luat naștere în urmă cu doar 6 luni. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au votat, celor care au strâns semnături, au donat pentru noi sau care au ieșit în stradă pentru USR. Tot ce ați făcut pentru noi cu atât entuziasm și cu atâta bună credință ne obligă. Reprezentanții noștri în Parlament au datoria să își țină promisiunile din campanie, iar noi ca partid să continuăm să creștem pe aceleași coordonate: integritate și competență. Mulțumesc!”, a comentat Nicușor Dan pe Facebook.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.