Cu avionul spre Malta la prețul unui bilet de tren spre litoralul românesc

„Popeye`s village”, locul în care s-a filmat Popeye în 1980, cu Robin Williams în rol principal FOTO: strecosa/Pixabay.com
„Popeye`s village”, locul în care s-a filmat Popeye în 1980, cu Robin Williams în rol principal FOTO: strecosa/Pixabay.com

Air Malta va începe să opereze zboruri regulate între București și insulă. Până acum, timp de mai mulți ani, compania aeriană a operat doar zboruri de tip charter. Legătura este făcută și datorită faptului că anul acesta Valleta este una dintre cele două capitale culturale europene, alături de orașul Leeuwarden, din Olanda.

Zborurile regulate vor începe pe 17 mai, iar vânzarea biletelor a început de pe 19 aprilie. Potrivit economica.net, singura companie care mai oferă zboruri regulate spre Malta este Wizz Air, iar prețurile depășesc 250 de euro pentru luna iunie.

„Am operat curse charter către Bucureşti ani de zile împreună cu partenerii nostri şi credem că piaţa este acum suficient de matură pentru zboruri regulate.

Introducerea acestui nou serviciu vine ca urmare a strategiei noastre de creştere, care ne va permite să pătrundem pe noi pieţe împreună cu partenerii noştri”, a declarat Paul Sies, directorul comercial al Air Malta, citat de Malta Independent.

Zborurile vor fi operare în zilele de joi. Un avion va decola din Malta la 12:45 și va ateriza în București la 15:55. Din București va decola la 16:45 și va ateriza în Malta la 17:55.

Prețurile pentru bilet cu bagaj de mână inclus pornesc de la 39 de euro. Ca o comparație, un bilet de tren dintr-un oraș mare din partea nordică a țării spre Constanța costă în jur de 150 de lei.

Malta este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Europa. Capitala Valetta este descrisă pe site-ul UNESCO drept „una dintre cele mai concentrate zone istorice din lume”. De asemenea, Mdina este bijuteria medievală a Maltei. Pe lângă atracțiile istorice și culturale, aici vă puteți bucura de plaje și apă limpede.

FOTO: strecosa/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.