CSM București a câștigat Liga Campionilor!

CSM București a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin (Digi Sport)
CSM București a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin (Digi Sport)

Handbalistele echipei române CSM București au învins formația maghiară Gyor în finala Ligii Campionilor, după un meci de un dramatism rar, decis la loviturile de departajare.

CSM București, o debutantă în cea mai importantă competiție a handbalului feminin european, a reușit imposibilul. După victoria entuziasmantă din semifinale, în fața macedonencelor de la Vardar Skopje, bucureștencele au făcut un meci extraordinar și în finală, cu Gyor.

A fost un duel extrem de echilibrat. Încurajate de peste 10.000 de suporteri adunați în sala de la Budapesta, unguroaicele au controlat prima repriză, conducând la cel mult două goluri, însă finalul le-a aparținut româncelor, care au trecut pentru prima oară la conducerea scorului chiar înainte de pauză: 13-12!

În repriza secundă, Gyor a reușit să revină la conducerea scorului, însă româncele au avut nervii tari și au revenit de fiecare dată. Gorbicz a făcut 22-21 pentru Gyor când mai erau 15 secunde din timpul regulamentar. Suedeza Torstenson și-a luat inima în dinți și a egalat cu două secunde înainte de final: 22-22!

Bucureștencele au început slab prelungirile – în primele cinci minute ale timpului regulamentar, CSM nu a marcat. Gyor a punctat de două ori.

Extraordinara Gullden și Oana Manea au marcat, însă, în a doua repriză de prelungiri și au trimis meciul la loviturile de departajare (25-25). Aici, brazilianca Pessoa a făcut minuni în poarta bucureștencelor, apărând două aruncări de la 7 metri.

De cealaltă parte, CSM a marcat de patru ori, ultima oară prin Aurelia Brădeanu, iar Liga Campionilor ajunge la București.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: