Cristina Neagu este cea mai bine plătită handbalistă din lume. Salariul e achitat din taxele bucureștenilor

Cristina Neagu este vedeta naționalei de handbal a României (Foto: Zsolt Halmagyi /swe2016.ehf-euro.com/)
Cristina Neagu este vedeta naționalei de handbal a României (Foto: Zsolt Halmagyi /swe2016.ehf-euro.com/)

Cristina Neagu este una dintre cele mai bine plătite sportive din România. Handbalista de la CSM București primește, lunar, 22.000 de euro, bani proveniți din bugetul Capitalei.

Cristina Neagu (29 de ani), desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, a ajuns la CSM București în urmă cu un an, după patru sezoane petrecute în Muntenegru, la puternica grupare Buducnost Podgorica, unde câștiga 12.000 de euro în fiecare lună.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut Consiliului General al Municipiului București (CSMB) creșterea bugetului CSM București, în 2018, la 15 milioane de euro, suma fiind de cinci ori mai mare în comparație cu momentul fondării clubului, potrivit tolo.ro.

Cristina Neagu este cea mai bine plătită handbalistă din lume, câștigând cu 25.000 de euro mai mult, în fiecare an, decât norvegianca Nora Mork, de la ETO Gyor.

Mai mult, de curând, CSM București a transferat-o și pe sârboaica Andrea Lekici, de la Vardar Skopje. Puternica jucătoare avea un salariu de 205.000 de euro pe an în Macedonia, fiind a treia cea mai bine plătită handbalistă a lumii.

CSM București a reușit să câștige Liga Campionilor la handbal feminin în 2016, fără Cristina Neagu, însă costurile cu bugetul echipei cresc constant de câțiva ani de zile

Bugetul consistent al clubului bucureștean acoperă salarii generoase acordate unor sportivi de anvergură internațională atât din handbal, cât și din volei. Jovanka Brakocevici, una dintre cele mai valoroase voleibaliste din lume, joacă pentru CSM.

Cristina Neagu ocupă locul doi în topul celor mai bine plătiți sportivi care activează în România, după fotbalistul senegalez Ibrahima Balde, care primește anual câte 300.000 de euro de la CFR Cluj. Constantin Budescu, Valerică Găman, Denis Alibec și Filipe Teixeira, toți de la FCSB, au un salariu anual de 240.000 de euro, cu 25.000 de euro mai puțin decât Neagu.