Cristina Neagu, din nou cea mai bună handbalistă a lumii? O puteți vota aici

Cristina Neagu, liderul naționalei feminine de handbal a României, a fost nominalizată de federația internațională de specialitate (IHF) la titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în 2014.

Cristina Neagu are 26 de ani și evoluează pentru gruparea muntenegreană Buducnost Podgorica, alături de care a jucat finala Ligii Campionilor în 2014, iar în acest sezon e pe locul doi în topul celor mai bune marcatoare.

Interul stânga al naționalei României a făcut un turneu excelent la Europenele de anul trecut, încheiate de România abia pe locul 9, însă cu Cristina Neagu în echipa turneului.

Vedeta născută la București a mai câștigat o dată titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, în urmă cu patru ani. Evoluțiile excelente din 2014, an care a marcat revenirea Cristinei în elita handbalului mondial, după mai multe sezoane afectate de probleme medicale, i-a adus o nominalizare în ancheta IHF. Votul se încheie în 20 februarie.

În acest an, ea le va avea rivale pe suedeza Isabelle Gullden (Viborg), care a cucerit bronzul la Euro 2014 și a fost cea mai bună marcatoare și MVP-ul competiției, pe brazilianca Eduarda Amorim, principala gură de foc a echipei maghiare Gyor, deținătoarea Ligii Campionilor, pe extraordinarul pivot Heidi Loke, campioană europeană cu Norvegia și cu Gyor în 2014, cât și pe Marta Mangue, vicecampioană continentală cu Spania.

Dacă doriți să o votați pe Cristina Neagu accesați acest link.