Cresc salariile marilor bugetari. Cât vor câștiga Ponta și Iohannis de la 1 august

Victor Ponta și Klaus Iohannis și-au mărit salariile chiar înainte de vacanță
Victor Ponta și Klaus Iohannis și-au mărit salariile chiar înainte de vacanță

Guvernul a decis să aprobe creșterea imediată a salariilor demnitarilor, de la 1 august, premierul Victor Ponta precizând că este vorba de ”o decizie politică”.

Victor Ponta a precizat că a ascultat de Liviu Dragnea, noul președinte al PSD, și nu a dorit să pară în conflict cu președintele. Premierul a adăugat, însă, că măririle de salarii ar fi trebuit făcute simultan pentru toți bugetarii.

Astfel, începând de la 1 august, remunerațiile lunare de care beneficiază 48 de înalţi demnitari, printre care preşedintele, premierul, şefii celor două camere ale Parlamentului şi șefii serviciilor secrete, vor fi majorate.

Premierul a decis să nu mai amâne această creștere salarială, cu toate că a promis că va face acest lucru, chiar în ultima ședință dinainte de concediu.

Salariile miniștrilor se vor tripla, în timp ce premierul Victor Ponta și președintele Klaus Iohannis vor împărți la jumătate o sumă de peste 30.000 de lei.

Președintele Înaltei Curți va avea și el un salariu de 15.000 de lei, în timp ce șefii serviciilor de informații vor încasa, la sfârșitul lunii, 13.000 de lei.

Recomandările editorilor GreatNews:

6 zile de reduceri mari la eMAG. Cele mai bune oferte ale verii
Reduceri eMAG MacBook. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru șoferi români în străinătate