Copilul care a căzut într-un puț adânc de 16 metri a fost salvat

Foto: ISU

Copilul în vârstă de un an și 8 luni care a căzut astăzi într-un puț dintr-o localitate din Teleorman a fost salvat după mai bine de 10 ore.

Copilul care a căzut în fântână în jurul orei 11 dimineața a fost scos din puț în aplauzele celor prezenți. Bebelușul plângea în momentul în care salvatorii l-au scos la suprafață.

Operațiunea de salvare care a durat toată ziua a fost organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman.

Copilul, care a alunecat în fântână până la adâncimea de 16 metri, a fost scos în viață din puț. El a fost transportat imediat la o ambulanță unde i s-au acordat îngrijiri, a fost stabilizat și dus la spital, relatează Digi24.

Peste 40 de pompieri au intervenit astăzi pentru salvarea copilului căzut într-un puț din localitatea Balta Sărată.

În momentul în care a fost scos din fântână copilul era conștient, a declarat pentru jurnaliștii prezenți la fața locului unul dintre salvatori.

„Copilul avea un an si 8 luni, nu era cooperant… Aflat jumătate în apă. Sunt peste 10 ore cât a stat în apă. A fost activ până la un moment dat, când a devenit mai puțin dinamic, dar conștient. Probabil și din cauza hipotermiei”, a explicat acesta.

Iată momentul de bucurie în care copilul a fost scos din puț:

 

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.