Noi umilințe la grădiniță. Copil scris cu pixul pe frunte de educatoare

copil scris cu pixul
Foto: Aristică Argeșeanu Facebook

O educatoare din satul Valea Pojarului, județul Gorj, a umilit un copil de 4 ani, după ce i-a umplut toată fruntea de linii desenate cu pixul.

Unchiul copilului a publicat pe Facebook o fotografie însoțită de mesajul: „Doamna educatoare de la Valea Pojarului a terminat creta de scris pe tablă, cred că a spart și tabla nu mai are pe ce scrie, ajuns să scrie pe fruntea nepotului meu, rușine Doamna Educatoare așa educați copiii!!!!”.

Incidentul s-a petrecut la Grădinița Valea Pojarului, din cadrul Liceului Tehnologic Bustuchin.

Potrivit publicației locale gorjeanul.ro, educatoarea a susținut inițial că i-a făcut doar un ”mic semn”.

”Comisia de disciplină va lua măsurile, în funcție de gravitate. Așa ceva nu se poate pune în practică. Dumneaei a venit anul trecut la grădință, nu știam că are astfel de porniri. Așteptăm să vină părinții să așternem pe hârtie ceea ce spun, pentru că doamna educatoare nu recunoaște așa cum am văzut în fotografii. Spune că i-a făcut un mic semn, care în grădinițe se practică sub forma unui abțibild, nu a unui semn. Copiii care sunt cuminți și își rezolvă sarcinile de lucru primesc un mic abțibild zâmbitor, iar cei care în ziua respectivă nu și-au făcut toate activitățile primesc unul cu o față mai puțin zâmbitoare, în niciun caz ceea ce văd pe pozele pe care le-am primit. Sunt niște nebunii”, a declarat Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic Bustuchin, pentru sursa citată.

La nivelul Liceului Bustuchin s-a constituit o comisie de cercetare disciplinară care va analiza incidentul. Potrivit news.ro, educatoarea are o vechime de 17 ani, are gradul didactic unu, iar până acum nu a mai fost implicată în incidente de acest gen. Acum, ea spune că regretă ceea ce a făcut. În urma acestor cercetări, educatoarea riscă diminuarea salariului pe o perioadă determinată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.