Copiii care sunt fericiți doar pe apă. „Țiganii mării”, în micul lor paradis

Un trib din Asia uimește lumea modernă datorită vieții simple pe care membrii acestuia au ales să o trăiască, departe de orice ispită modernă, pe apă, într-un mediu nu tocmai prietenos.

Tribul Bajau își petrece majoritatea timpului pe apă, iar copiii învață de la câteva luni că apa este cea mai bună prietenă a lor, iar lumea modernă i-a numit chiar „țiganii apelor”.

Cel mai des, membrii tribului Bajau sunt găsiţi în Indonezia, Malaezia, Timorul de Est, Papua Noua Guinee, Filipine şi Insulele Solomon. Ei îşi câştigă existenţa numai din ce le oferă oceanul şi nu stau mult timp în acelaşi loc. Legătura lor cu mediul marin este atât de puternică, încât copiii din acest trib reuşesc chiar să îmblânzească rechini şi să îi ţină pe post de animale de companie.

În afară de timpul pe care îl petrec pe apă, membrii din trib locuiesc în niște case construite pe recifele de corali, iar unii au renunțat la viața nomadă și s-au stabilit pe mici insule, dar continuă să trăiască doar din ceea ce pescuiesc și vând și îi învață pe cei mici toate secretele apei.

Bunicul copilotului Andreas Lubitz, originar din România

Povestea uimitoare a cățelului fără patru labe care a primit o nouă șansă

Simona Halep își înfruntă trecutul la Miami. Va întâlni o jucătoare pe care n-a învins-o niciodată

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.