Facebook blochează conturi și șterge postări. Oamenii se plâng de raportări abuzive ale unor anonimi

facebook internet spion
Foto: geralt / pixabay.com

Foarte mulți utilizatori de Facebook s-au plâns că rețeaua le-a suspendat, le-a blocat conturile sau le-a șters postările și nu i-a mai lăsat să publice informații în grupurile de socializare după ce au scris diferite lucruri despre protestele de duminică îndreptate împotriva guvernului Tudose.

Unii dintre ei s-au întrebat dacă nu cumva persoane anonime apropiate de PSD au raportat abuziv postările despre proteste pentru a împiedica răspândirea informațiilor despre manifestații.

„După ce am dat share evenimentului “București – STOP Legile Justiției! Nu scăpați!” și am invitat oamenii să iasă la o plimbare pe Magheru ca să vadă “luminițele”, m-am trezit că nu mai puteam posta nimic de la protest sub motivul că fac spam sau nu respect “standardele comunității”, a povestit vloggerul Marian Ionescu pe blogul său.

„Alături de mine au mai fost zeci, poate sute de alți indivizi care au fost loviți de ștampila de “spammeri” și de imposibilitatea de a posta ceva de la protest pe Facebook. Norocul meu fiind totuși că am pagină de Facebook și acolo am putut să postez”, a mai spus el.

„Eu cred că “pesedeul” are o echipă de social media cel puțin la fel de eficientă precum a avut eMAG pe durata Black Friday-ului. Mai cred și că putem spune că avem dovada clară că indivizii din PSD sunt în spatele blocărilor de conturi de Facebook din ultima vreme, iar asta ne lămurește cu privire la două aspecte: 1. Sunt profund intimidați de mulțimea coagulată în stradă. 2. Nu au nicio jenă să aplice în continuare tacticile de timp “mineriadă” învățate în “Școala Ion Iliescu & tovarășii””, a mai comentat vloggerul.

Mulți alți internauți au avut probleme similare.

„După ce am distribuit evenimentul de pe pagina Corupția Ucide toate postările de ieri au fost considerate spam și șterse. Am făcut sesizări pentru fiecare mai ales că unele erau imagini personale (de la un meci de handbal de exemplu). Culmea postările au fost șterse și eu blocat la postări pe la ora 19.30-20.00 când am încercat să postez ceva de la protest pe la Universitate”, a explicat utilizatorul Jan Tudorel Costache.

„Bună seara și eu de la ora 19.00 aseară până astăzi la ora 14.50 nu am putut posta nimic am reclamat la greu”, Liliana Violeta Stoica

„Bună seara. Eu am fost blocat cam o zi (ziua anterioară protestului). Am întrebat „facebookul” dacă sunt blocat temporar (nu puteam posta sau distribui) și mi-a venit răspuns ce a fost considerat interzis: era o postare a revistei Kamikaze (gluma despre faptul că A. Năstase s-a ratat din apropiere) și vreo 2 ale lui Mălin Bot (poze de la lansarea cărții lui Cartianu)”, Mihael Mircea Alexandrescu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.