Probleme între partenerii PSD. Constantin cere desființarea ALDE în instanță

Daniel Constantin

Co-liderul ALDE Daniel Constantin, demis din funcția de vicepremier și ministru al Mediului în Guvernul condus de Sorin Grindeanu, la presiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că va cere în instanță ruperea protocolului dintre PC și PLR, care a dus la formarea ALDE.

„În zilele următoare vom mai depune o acţiune în instanţă, pentru că, analizând protocolul de fuziune, care este parte a statutului validat de către Tribunal, am constatat că multe dintre prevederile din protocolul de fuziune nu au fost respectate.

Vom cere în instanţă, pentru că nu s-a respectat protocolul, să se revină la situaţia iniţială: să nu mai existe ALDE, ci să existe cele două partide care au format ALDE: PC şi PLR. Îmi pare rău că am ajuns într-o astfel de situaţie, dar noi am vrut să formăm altceva, nu un partid care să fie în buzunarul domnului Tăriceanu, care să-l folosească atunci când vrea, cum vrea şi să decidă după bunul plac”, a declarat fostul ministru la Adevarul Live.

Constantin a mai vorbit și despre înlocuirea unor oameni din partid cu persoane apropiate lui Tăriceanu. De asemenea, a mai spus și că imediat după alegerile parlamentare, Daniel Chițoiu, la solicitarea lui Tăriceanu, ar fi purtat negocieri cu fostul șef de campanie al PNL, Gheorghe Falcă.

Daniel Constantin a spus că nu va candida la funcția de președinte al ALDE, considerând că este ilegal congresul extraordinar convocat la cerere lui Călin Popescu Tăriceanu.

După ce i s-a retras sprijinul politic de către ALDE, Daniel Constantin a cerut în instanță blocarea conturilor partidului și a atacat și decizia Delegației Permanente de convocare a Congresului extrordinar pe data de 21 aprilie. E posibil ca judecătorii să se pronunțe pe 20 aprilie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.