Arde PSD. „Dihonie între oamenii lui Dragnea și oamenii partidului”

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că lui, Ecaterinei Andronescu și lui Nicolae Bănicioiu li se pun bețe în roate pentru a nu candida pentru funcții la Congresul PSD, care va avea loc sâmbătă, în București.

Codrin Ștefănescu a mai spus că organizația din care face parte nici măcar nu l-a pus pe lista delegaților. „Organizația mea, care răspunde de mine, nu m-a trecut nici măcar delegat la Congres. La Congres, în primele două rânduri, stă toată conducerea partidului, printre care și eu, am eticheta, dar nu sunt delegat.

Ecaterina Andronescu a fost astăzi (n.r. – ieri) la partid să înțeleagă dacă își poate depune candidatura”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

Acesta a mai precizat și că acest congres al PSD a stârnit dispute și a apărut „dihonie între oamenii lui Dragnea și oamenii partidului”.

„Nu știu dacă ne face bine acest congres și dacă vom crește după acest congres, va trebui să dăm explicații pentru aceste tensiuni. Oamenii ne transmit mesaje că sunt îngrijorați că politica partidului este de a nu se implica în nimic, iar politica oficială este să tăcem din gură, noi nu avem poziție pentru aia… nu amestecăm politicul, dar tot politic au votat și oamenii”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Actualul secretar general adjunct al PSD a mai adăugat și că actuala politică a PSD e „să ne punem leucoplast pe gură”. „Dacă conducerea actuală a partidului ne lasă să candidăm, vom candida, se vor zgudui mulți la ce am de spus”, a mai spus el.

Organizația condusă de Firea o susține pe Dăncilă la congresul PSD

Organizația regională PSD București-Ilfov, condusă de primarul Capitalei, Gabriela Firea, a votat, la începutul săptămânii, în cadrul Biroului Permanent comun, să o susțină pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte executiv al formațiunii, pe care acum o ocupă Niculae Bădălău.

Și-a anunțat intenția de a candida pentru această funcție și Nicolae Bănicioiu, însă organizația de care aparține, cea din Iași, nu a votat pentru susținerea sa, ceea ce ar fi obligatoriu potrivit statutului partidului.

La aceeași funcție de președinte executiv ar fi dorit să candideze și Ecaterina Andronescu, însă organizația din care face parte, PSD București, a decis deja să o suțină pe Viorica Dăncilă.

Premierul Dăncilă a declarat pe 22 februarie că nu va candida pentru o funcție de conducere în partid, pentru că îi ocupă deja foarte mult timp munca de la Guvern.

„Consider că funcția de prim-ministru îmi ocupă foarte mult timp și trebuie să mă implic foarte mult. O funcție în partid ar presupune să fac și acolo muncă în plus. Eu deja sunt președinte al organizației femeilor social-democrate, aceasta îmi permite să fiu în Biroul Permanent Național. Este suficient pentru mine. Voi promova în continuare egalitatea de șanse și tot ceea ce ține de politicile pentru egalitatea de șanse și pentru femei. Nu cred că e oportun să candidez pentru o funcție”, a declarat Viorica Dăncilă.

Organizația regională București-Ilov a mai decis să îi susțină pe Gabriela Firea și Robert Negoiță pentru funcțiile de vicepreședinți ai acestei regiuni, iar pe Marian Neacșu pentru încă un mandat de secretar general.

Alte nume care vor avea susținere la congresul PSD

La Congresul PSD de sâmbătă se vor decide numele celor 16 vicepreședinți. Președintele partidului, Liviu Dragnea, a spus că vor fi 8 femei și 8 bărbați.

Au apărut deja și câteva nume de vicepreședinți care ar avea susținere. Membrii organizației Arad îi vor susține la Congresul PSD pe Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale, și pe Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

PSD Buzău l-ar susține pe președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Organizația din Sibiu îl susține pe ministrul Turismului, Bogdan Trif, iar PSD Olt și Dolj îi vor pe Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii și Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale.

În PSD s-ar pregăti o schimbare a gărzii de coducere și mai mulți grei ai formațiunii, printre care Mihai Tudose, Rovana Plumb și Ecaterina Andronescu, nu vor mai ocupa o funcție, lăsând culoar liber colegilor care au relații mai apropiate cu președintele partidului, Liviu Dragnea, potrivit Adevarul.ro.