Concertele de la Carnegie Hall, gratuite pe internet

Veste bună pentru melomanii din întreaga lume. Începând cu ziua de marți, spectacolele de muzică clasică ale celebrei săli de concerte Carnegie Hall din New York pot fi urmărite gratuit pe internet.

Deoarece mulți melomani nu se pot deplasa până în Statele Unite pentru a asculta concertele celor mai renumiți muzicieni din lume din motive financiare sau din cauza lipsei de timp, compania franceză Medici TV a demarat colaborarea cu celebra Carnegie Hall, într-o încercare de atragere a mai multor spectatori.

Opera Metropolitană din New York (The Metropolitan Opera House) a fost prima instituţie culturală de profil care a transmis, începând din 2006, o parte a spectacolelor sale, în direct şi în sistem full HD, iar Carnegie Hall îi urmează exemplul.

„Putem astfel să le arătăm ce facem şi să ne lărgim audienţa între iubitorii de muzică clasică şi de muzică în general”, a declarat Gillinson, directorul general și artistic al Carnegie Hall pentru AFP.

Directorul instituţiei culturale a precizat că spectatorii din sala de concerte nu sunt deranjaţi de camerele video folosite pentru transmiterea pe internet a spectacolelor, pentru că aparatele sunt foarte discrete.

Hervé Boissière, fondatorul şi directorul companiei Medici TV speră că transmisiunile de pe internet vor diversifica audiența, iar vârsta medie de 51 de ani a utilizatorilor care folosesc în prezent Medici TV se va schimba.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.