Comuna din România în care nu există șomeri sau asistați social

FOTO: FOTO: Yerson Retamal/Pixabay.com
FOTO: FOTO: Yerson Retamal/Pixabay.com

Un sfert de milion de români primesc ajutor social de la stat. Potrivit statisticilor de anul trecut, cei mai mulți beneficiari ai acestui ajutor se găsesc în județul Dolj, în jur de 15.600, iar cei mai puțini sunt în București, doar 277.

Cei mai mulți dintre cei care primesc ajutor social sunt la sate. Însă există și exemple la polul opus. Potrivit Digi24.ro, din cei 8.000 de locuitori ai comunei Lețcani, niciunul nu primește ajutor social și nu există șomeri.

Peste 100 de firme şi-au dezvoltat aici afaceri, iar localnicii au avut prioritate la angajare.

Planurile pentru dezvoltarea comunei Lețcani, care se află la granița cu Iașul, continuă. În următorii doi ani, se va construi un parc industrial, ceea ce înseamnă 5.000 de locuri de muncă, potrivit Digi24.

Topul cu cei mai mulți asistați social, raportat la populație, este condus de Teleorman (2,9% din toată populaţia primeşte acest ajutor, 11.175 de oameni, la o populaţie de circa 381.000 de locuitori).

Pe următorul loc este județul Buzău (2,5% din populaţie primeşte venitul minim garantat, adică 12.090 de persoane din circa 465.000 de locuitori, cât numără tot judeţul). Urmează Vaslui, cu 2,5% din populaţia judeţului, de circa 452.000 de persoane, Mehedinţi, unde 2,5% din populaţia judeţului primeşte venitul minim garantat, și Dolj, unde 2,2% din populaţie este beneficiară a venitului minim garantat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.