Companiile românești vor scăpa de taxe dacă angajează tineri în agricultură

Firmele care vor angaja cel puțin 3 persoane cu vârste sub 35 de ani în agricultură, acvacultură sau în industria alimentară vor fi scutite de la plata tututor obligațiilor către stat pentru aceștia.

De scutirile de impozite vor beneficia și angajații. Guvernul dorește să ia această măsură pentru a reduce tendințele de îmbătrânire a populației și de migrare a tinerilor din zonele rurale ale României, care reprezintă 87% din teritoriu și 45% din totalul populației.

Angajatorul și tinerii angajați în agricultură vor fi scutiți de la plata tuturor obligațiilor către stat care decurg din acordarea drepturilor salariale: impozit, contribuții sociale și de sănătate. Scutirea este acordată pentru cel mult 5 ani, iar angajații vor trebui păstrați pe o perioadă de cel puțin un an.

Guvernul speră ca măsura să ducă la angajarea a cel puțin 8.000 de persoane cu vârsta sub 35 de ani, în perioada 2017-2020, în domeniul agricol. Programul va fi promovat și în mediul urban, scrie Profit.ro.

Potrivit sursei citate, impactul bugetar al acestui plan de sprijin financiar este de aproximativ 25 de milioane de euro pentru următorii 4 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.