Comoara de pe nava Capitana, descoperită după 300 de ani

O echipă de scafandri a descoperit pe fundul apelor din apropierea Floridei o comoară în valoare de aproximativ 4,5 milioane de dolari. Este vorba despre monede de aur și argint, bijuterii și nasturi din pietre prețioase, potrivit The Guardian.

În 1715, nava Capitana, cu destinația Spania, care avea la bord aur și argint din Lumea Nouă, se scufunda din cauza unui uragan. Epava era cunoscută celor care fac explorări în zonă, însă de câțiva ani toate drepturile de cercetare i-au revenit unei singure companii. Scopul acesteia era să găsească comoara.

Mai mulți ani s-au făcut explorări însă fără niciun rezultat. Norocul a început să le surâdă scafandrilor începând cu 17 iunie, când au descoperit prima monedă de aur pe fundul mării. Apoi, în următoarele zile, au descoperit și altele.

Printre monedele de aur se află și un real din timpul lui Filip al V-lea, care valorează peste 500 de mii de dolari.

Potrivit legilor statului american, artefactele, peste 350 de piese, se află sub jurisdicția autorităților. 20% din valoarea comorii îi revine statului și restul companiei care a a descoperit-o.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Reduceri eMAG la frigidere și mașini de spălat
Ce salarii sunt la Carrefour, Kaufland, Billa, Cora și Auchan
Locuri de muncă în Marea Britanie. Se caută personal pentru îngrijirea bătrânilor

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.