Codul bunelor maniere. Ce trebuie să știi dacă ești invitat la o nuntă anul acesta

În scurt timp va începe, oficial, sezonul nunților. Așadar, dacă în lunile următoare, prieteni dragi sau membrii familiei tale vor face pasul cel mare, este bine să fii pregătit pentru acest eveniment. Cu toate că nu există un manual al nuntașilor, care să te învețe cum să te comporți în fiecare situație, există nișe reguli pe care invitații trebuie să le respecte. Descoperă care sunt acestea, în rândurile de mai jos.

Confirmă prezența la nuntă și anunță din timp dacă îți dorești să mergi însoțit

Dacă este nunta unei persoane apropiate, cu siguranță vei știi din timp pe ce dată va avea loc evenimentul. Așadar, asigură-te că nu vei avea alte planuri în ziua respectivă. Dacă nu este vorba despre un prieten cu care să vorbești des, încearcă să oferi un răspuns categoric, imediat ce ai primit invitația la nuntă. Ca o regulă nescrisă, trebuie să anunți mirii cu cel târziu o lună înainte de evenimentul propriu zis – dacă vei fi prezent la nuntă și dacă vei veni însoțit.

Fii punctual și alege o ținută adecvată

Fără îndoială, este foarte dificil să organizezi un astfel de eveniment și să te asiguri că toți invitații sosesc la timp și sunt primiți așa cum se cuvine. Pentru a le ușura munca mirilor, asigură-te că ești punctual, astfel încât să fii întâmpinat de către ei la recepție, pentru a putea astfel să le transmiți urările tale. În ceea ce privește ținuta, aceasta trebuie să fie una formală. În timp ce domnii pot opta pentru orice tip de costum își doresc, doamnele trebuie să evite rochiile albe sau ivoire, în semn de respect pentru mireasă.

Nu dansa înainte de dansul mirilor

Adesea, mulți nuntași se ridică de la masă și încep să danseze înainte să aibă loc dansul mirilor, însă acest lucru este greșit. Chiar dacă auzi melodia ta preferată, nu te ridica încă de la masă, ci așteaptă ca mirii să aibă parte de momentul pentru care probabil s-au pregătit câteva luni înainte – dansul mirilor. La sfârșitul momentului, mirii vor invita la dans nuntașii.

Nu pleca fără să îți iei la revedere

Indiferent de natura relației pe care o ai cu mirii, trebuie să îți iei la revedere de la aceștia, înainte să pleci. Așadar, chiar dacă nu sunteți foarte apropiați și ați petrecut puțin timp împreună, este necesar ca la sfârșitul serii să le mulțumești pentru invitație.

În cazul în care tu ești cel care se visează mire în viitorul apropiat sau ai un prieten drag care vrea să facă pasul cel mare, am pregătit câteva idei de cereri în căsătorie, care vor impresiona orice domnișoară.

Tot pe aceeași temă, dacă ești invitat la un botez anul acesta și urmează să fii naș pentru prima dată, vezi care sunt obligațiile nașilor la botez și asigură-te că le parcurgi cu atenție înainte de marele eveniment.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.