Codrin Ştefănescu, dat afară dintr-o emisiune de la B1 TV

codrin ștefănescu
Codrin Ștefănescu a fost invitat să plece din emisiunea de la B1TV. Foto: Captură YouTube

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a fost invitat aseară să părăsească platoul emisiunii „Actualitatea românească” de la B1 TV, moderată de Sorina Matei, după ce reprezentantul social-democraţilor i-a întrerupt de mai multe ori pe ceilalţi invitaţi, a criticat subiectele discutate și modul în care se desfășura emisiunea, relatează adevarul.ro.

În timpul unei discuţii în care se vorbea despre cui a aparţinut decizia ca armata să tragă în români la Revoluție, Codrin Ştefănescu a avut un ton şi argumente care la un moment dat au enervat-o pe jurnalista Andreea Pora, care a afirmat că se gândeşte să părăsească emisiunea, date fiind condiţiile.

„Eu vreau să spun foarte clar, dacă nu se încetează cu răgetele, eu am şi altceva de făcut”, a spus jurnalista invitată în emisiunea de la B1 TV.

Moderatoarea Sorina Matei a intervenit şi l-a avertizat pe Ştefănescu că, dacă nu încetează, va fi nevoit să părăsească studioul. Reprezentantul social-democraţilor şi-a menţinut tonul și a continuat să îi întrerupă pe ceilalți invitați, spunând despre Andreea Pora că este „acră în permanenţă”.

Ștefănescu a fost nemulţumit de cursul conversaţiei în momentul în care Pora a adus în discuţie şi alegerile din 16 noiembrie.

Moderatoarea l-a rugat pe Codrin Ştefănescu să iasă din platou după ce Andreea Pora a părut pregătită să părăsească emisiunea. Chiar înainte de pauza publicitară, Ştefănescu s-a conformat, ultimele sale cuvinte înainte de plecarea din studio fiind: „Stimaţi români, asta e emisiunea de la B1”.

Deputat PNL, dat afară dintr-o emisiune de la Antena 3

Nu este primul caz în care un invitat este dat afară dintr-o emisiune a unui post de televiziune din România. La începutul lunii noiembrie, deputatul PNL Mihăiţă Calimente a fost dat afară dintr-o emisiune de la Antena 3 de către Răzvan Dumitrescu.

Cei doi discutau despre problema unei dezbateri electorale între candidaţii la președinție, Calimente susţinând că Iohannis nu este obligat să se prezinte la nişte emisiuni unde dezbaterea va fi moderată de jurnalişti partizani premierului. În opinia liberalului, dezbaterea ar fi trebuit organizată în cele mai mari centre universitare, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

De partea cealaltă, moderatorul Răzvan Dumitrescu i-a răspuns ironic, spunând că „mai e puţin şi cer arbitraj de la Curtea Europeană de Justiţie”, potrivit gandul.info. În plus, jurnalistul i-a spus lui Calimente că are maniere de Coreea de Nord şi că nu este normal ca un politician să-şi aleagă moderatorul dezbaterii.

După acest schimb de replici, deputatul PNL i-a spus că îşi bate joc de invitat şi că „îi toarnă găleţi de lături în cap”, iar Răzvan Dumitrescu l-a invitat să părăsească platoul. Mihăiţă Calimente s-a ridicat, şi-a dat jos lavaliera şi a plecat. „Asta e democraţia pe care o aduce Ponta în România!”, le-a spus, la final, Calimente.

Recomandările editorilor GreatNews:

Concurență pentru Logan. Mașina ieftină de la Volkswagen
Tânărul care a cântat imnul în gara din Amsterdam a cântat la Cotroceni | VIDEO
Schimbarea la față a satelor sărace din România. Oamenii care își iau viitorul în propriile mâini

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.